Uusimmat

Motorola SLVR L7

31.03.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Motorolan erittäin ohut SLVR L7 on viimein saapunut kauppojen hyllyille pitkän odotuksen jälkeen. Patukkamallinen L7 on kooltaan vain 114 x 49 x 12 millimetriä ja painaa alle 100 grammaa. Ohuudesta johtuen muovikuoret on korvattu osaksi lasikuidulla ja L7 onkin kädessä jopa monia paksumpia matkapuhelimia jäykempi ja jämäkämmän tuntuinen. Perinteinen numeronäppäimistö on korvattu kuparilevyllä, johon syövytetyt numerot ja kirjaimet hohtavat pimeässä. Täysin tasaisen näppäinosan yläreunasta löytyy viisisuuntainen alumiininen navigointinäppäin ja viisi pikanäppäintä.

Mattamustan L7:n värinäyttö on resoluutioltaan 176 x 220 pikseliä ja kooltaan kaksi tuumaa. Ulkonäkö muistuttaa Applen iPod nanoa varsin merkittävästi ja myös naarmuuntumisongelma on nanon kanssa vastaavaa luokkaa. Metallinen näppäimistön viimeistely ja näyttö hinkkaantuvat taskussa helposti naarmuille. Takapuolelta löytyvän digitaalikameran linssi on valmistettu naarmunkestävästä lasista. 0,3 megapikselin kennolla varustetun kameran ominaisuudet ovat kuitenkin varsin heikot.

Yksi SLVR L7:n mielenkiintoisista ominaisuuksista on tuki Applen iTunesille. Mukana toimitettavalle 512 megatavun Micro SD -muistikortille mahtuu parhaimmillaan 100 musiikkikappaletta. MP3-soittimena L7:n käyttöliittymä häviää kuitenkin iPodille merkittävästi. Mukana toimitettavat kuulokkeet ovat äänenlaadultaan heikot, mutta Motorola toimittaa puhelimen mukana kaikeksi onneksi mini USB – to – 3,5 mm -adapterin tavallisille kuulokkeille.

820 milliampeeritunnin akulla L7:n puheaika on varsin kunnioitettavat seitsemän tuntia ja valmiusaikakin on parhaimmillaan 420 tuntia. MP3-käytössä GSM-lähettimen voi kytkeä pois päältä ja tällöin puhelimella voi kuunnella musiikkia parhaimmillaan 30 tuntia.

L7:n multimediaominaisuudet ovat iTunes-yhteensopiva mediasoitin poislukien kohtalaisen karut. Lisäksi yrityskäyttöä ajatellen esimerkiksi sähköpostiominaisuudet eivät ole kehittyneimpien älypuhelinten tasolla, mutta peruskäytössä puhelimen ominaisuudet ovat vähintäänkin riittävät.

Kokonaisuutena SLVR L7 onkin ennenkaikkea trendipuhelin, joka hankitaan pääasiassa puhumista ja kevyttä tekstiviestikäyttöä ajatellen. Miellyttävä ulkonäkö ja kohtuullinen hinta yhdistettynä iTunes-yhteensopivuuteen ovat L7:n suurimmat valttikortit.