Uusimmat

Motorolan odotettu MPx220 julkisuuteen

29.06.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Motorolan MPx200-mallin julkaisusta on tullut kuluneeksi jo yhdeksän kuukautta ja nyt tämä suosittu ja puhuttanut malli on viimeinkin saanut seuraajan, MPx220:n. Aikoinaan MPx200 tuotiin myyntiin hieman vailinaisena, koska mallissa ei ollut mm. kameraa ja Bluetooth-yhteyttä, mutta nyt julkaistu MPx220 paikkaa edeltäjänsä puutteet.

Aavistuksen MPx200:sta isompi, mutta siltikin tyylikkäämpi MPx220 sisältää käytännössä kaikki tämän hetken huippuominaisuudet lukuun ottamatta WiFi-verkkoa. Kokoa simpukkumallilla on 90 x 48 x 20 mm ja painoa vain 110 grammaa. Kamerana puhelimessa on 1,3 megapikselin kenno ja se hallitsee myös kolminkertaisen zoomin, joskin vain digitaalisena. Kameran rinnalta löytyy myös salama.

Laajennettavuus onnistuu miniSD-paikalla, johon ei kuitenkaan vielä saa muita kuin muistikortteja, mutta valikoiman odotetaan kasvavan tulevaisuudessa. Muistia puhelimessa on jo vakiona 64 megatavua.

Sisäisen 65 tuhatta väriä toistavan näytön lisäksi Motorola on varustanut mallinsa myös kanteen asennetulla pienemmällä näytöllä, jonka väriskaala on 12-bittinen.

Käyttöjärjestelmänä MPx220:ssa on Microsoftin uusin kännyköihin tarkoitettu Smartphone 2003 SE. Se tarjoaa paremmat ominaisuudet (mm. integroitu MMS-viestintä) kuin MPx200:ssa käytetty Smartphone 2002 -alusta.

Laitteen hintaa ei ole vielä ilmoitettu ja markkinoille tulon ajankohdaksikin on asetettu tämän vuoden kolmas neljäs, joten kauaa uutuutta ei tarvitse enää odottaa. Toivotaan vain, että Motorola tajuaa alkaa tuoda MPx220:sta myös Suomeenkin, koska kyseessä on yksi tämän hetken kiinnostavimmista yläpuhelimista.

Muropaketin uusimmat