Uusimmat

Naarmutustestin tulos: LG G5:n metallikuoressa muovipinnoite

02.04.2016 15:56 Juha Kokkonen

lg-g5-naarmutus-1-020416

YouTube-kanava JerryRigEverything on tehnyt LG:n uudelle G5-älypuhelimelle joukon kestävyystestejä, joissa laitetta mm. taivutetaan sekä kuumennetaan sytyttimellä. Testien seassa on myös näytön ja takakuoren naarmitustustestit.

lg-g5-naarmutus-2-020416

Gorilla Glass 4 -lasilla suojatun näytön naarmutuskestävyys osoittautui tasoltaan normaaliksi, mutta takakuoren osalta paljastui pieni yllätys. G5:n rakenne on metallia, mutta metallikuoren pinnassa onkin ilmeisesti paksuhko muovipinnoite. Sama pinnoite on myös sormenjälkitunnistimen pinnassa, mutta testin perusteella edes sen rankka naarmuttaminen ei haitannut tunnistimen toimintaa. Pinnoitteen tarkoituksena on ilmeisesti tehdä metallikuoren käsituntuma miellyttävämmäksi, mutta vasta aika näyttää miten pinnoite kestää normaalia kulutusta.

Lisäksi G5:n taivutustesteissä havaittiin, että laitteen alaosan irrotettava Magic Slot -moduuli taipui huomattavasti muuta puhelinta helpommin. Se ei kuitenkaan kovassakaan taivutuksessa irronnut puhelimen rungosta, joten on mielenkiintoista nähdä miten irrotettava alaosa pysyy tukevasti kiinni rungosta käytön myötä.

Toisella tuoreella videollaan JerryRigEverything purkaa G5:n osiin ja video osoittaa, että uutuuden purkaminen ja näytön vaihtaminen on varsin yksinkertainen toimenpide, toisin kuin monissa muissa nykypäivän älypuhelimissa.