Nokia 8 ei olekaan lippulaivamalli, tulossa myös 7

16.03.2017 16:15 | | 563 | 6

HMD Globalin valmistamat Nokia -puhelimet aiheuttavat suuria tunteita suuntaan jos toiseenkin. Mobile World Congressissa maailmalle kerrottiin kahdesta uudesta älypuhelimesta ja hillitöntä suosiota välittömästi keränneestä 3310-uusintaversiosta. HMD:n tuotekehitys ei kuitenkaan hidastu, sillä ilmeisesti piakkoin on luvassa useita uusia Nokia-androideja.

Nokiapoweruser on saanut lähteiltään tietoja, joiden mukaan yrityksen lippulaivamalliksi aiemmin uskottu Nokia 8 ei olisikaan sellainen. Lähteen mukaan Nokia 8 ja Nokia 7 olisivat hinnaltaan keskiluokkaan sijoittuvia laitteita, joissa molemmissa käytettäisiin vielä julkaisematonta Qualcomm Snapdragon 660 -järjestelmäpiiriä.

Toinen malleista olisi varustettu 1080p-tarkkuuden näytöllä, kun taas toisen näyttö yltäisi QHD-tarkkuuteen eli 2560 x 1440 pikseliin. Myös näytön koossa on ilmeisesti eroa. Uudentyyppinen metallirunko mahdollistaa aiempaa ohuemmat reunat, ja myös kamera olisi erilainen nyt nähtyihin malleihin verrattuna. Nokia 8 -mallissa saattaa olla käytössä Zeissin nimeä kantava optiikka. Molemmissa laitteissa on käytössä pikalataus ja sormenjälkitunnistus.

Yhteensä Nokia-brändin alla on Nokiapoweruserin mukaan tarkoitus julkaista tänä vuonna jopa kuusi tai seitsemän erilaista puhelinta.

Keskustelu

HMD:n tuotekehitys ei kuitenkaan hidastu, sillä ilmeisesti piakkoin on luvassa useita uusia Nokia-androideja.

Hyvä jos tuotekehitys ei hidastu, mutta noiden puhelinten osalta tuotekehitysvaihe lienee jo takana päin.

marttiwei

Niin tai ainakin siinä on kova rauta. Puhelimen kokonaisuuden määrittää lähinnä softaratkaisut. Applen puhelimet ovat käytännön benchmarkeissa kärjessä vaikka raudan puolesta niiden ei pitäisi olla.

Millä perusteella. Applen A -sarjan piirit ovat huomattavasti tehokkaampia tällä hetkellä kun niitä verrataan esim Qualcommin snapdragon piireihin

inffy

Millä perusteella. Applen A -sarjan piirit ovat huomattavasti tehokkaampia tällä hetkellä kun niitä verrataan esim Qualcommin snapdragon piireihin

Ihan kun siitä tehosta olisi mitään hyötyä. Snapdragon 625 on tämän hetken paras piiri koska se on aivan tajuttoman virtapihi. Omassa Lenovo P2:ssa kestää akku säästelemällä vaikka viikon. Ei ole tullut kännypeliä vielä vastaan joka olisi pätkinyt.

Muropaketin uusimmat