Uusimmat

Nokia 8 ei olekaan lippulaivamalli, tulossa myös 7

16.03.2017 16:15 Muropaketin toimitus

HMD Globalin valmistamat Nokia -puhelimet aiheuttavat suuria tunteita suuntaan jos toiseenkin. Mobile World Congressissa maailmalle kerrottiin kahdesta uudesta älypuhelimesta ja hillitöntä suosiota välittömästi keränneestä 3310-uusintaversiosta. HMD:n tuotekehitys ei kuitenkaan hidastu, sillä ilmeisesti piakkoin on luvassa useita uusia Nokia-androideja.

Nokiapoweruser on saanut lähteiltään tietoja, joiden mukaan yrityksen lippulaivamalliksi aiemmin uskottu Nokia 8 ei olisikaan sellainen. Lähteen mukaan Nokia 8 ja Nokia 7 olisivat hinnaltaan keskiluokkaan sijoittuvia laitteita, joissa molemmissa käytettäisiin vielä julkaisematonta Qualcomm Snapdragon 660 -järjestelmäpiiriä.

Toinen malleista olisi varustettu 1080p-tarkkuuden näytöllä, kun taas toisen näyttö yltäisi QHD-tarkkuuteen eli 2560 x 1440 pikseliin. Myös näytön koossa on ilmeisesti eroa. Uudentyyppinen metallirunko mahdollistaa aiempaa ohuemmat reunat, ja myös kamera olisi erilainen nyt nähtyihin malleihin verrattuna. Nokia 8 -mallissa saattaa olla käytössä Zeissin nimeä kantava optiikka. Molemmissa laitteissa on käytössä pikalataus ja sormenjälkitunnistus.

Yhteensä Nokia-brändin alla on Nokiapoweruserin mukaan tarkoitus julkaista tänä vuonna jopa kuusi tai seitsemän erilaista puhelinta.