Uusimmat

Nokia ja läppäpuhelimet

14.04.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Tämän kertaisen artikkelin aiheeksi päätimme ottaa Nokian ja samaisen yrityksen asennoitumisen niin sanottuihin simpukkapuhelimiin. Aihe on liikkunut ihmisten huulilla jo pitkään, mutta ennen tätä talvea emme ole Nokialta nähneet simpukkamalleja, jotka ovat kuitenkin olleet kohtalaisen suosittuja Yhdysvalloissa ja Aasian markkinoilla. Hyvinä esimerkkeinä toimivat Samsung ja Motorola, joista ensimmäisen lähes koko malliston koostuu taitettavista malleista ja Motorolan V-mallit ovat olleet varsin suosittuja jo pitkään. Nyt Nokia on kuitenkin päättänyt ottaa askeleen tuntemattomaan ja julkaisi jonkin aikaa sitten oman siron simpukkansa, 7200:n.

Nokia 7200

7200 on varsin erikoinen malli verrattuna kilpailijoiden vastaaviin, koska se henkii Nokian viimeaikojen rohkeampaa linjaa ja on tämän takia päässyt myös hyvin otsikoihinkin. Puhelin on siro, kulmikas ja trendikkyys korostuu kangaspeitteellä. Kyllä, puhelimen päällä on pehmeää kangasta, joka tekee puhelimesta muodikkaan ja kiinnittää varmasti mahdollisten naisasiakkaiden katseet. Puhelin on kuitenkin ominaisuuksiltaan vain keskivertokastia parilla lisäyksellä, jotka ovat VGA-kamera ja EDGE-tuki. Moni tuskin näistä ominaisuuksista on valmis maksamaan lähes 500 euron hintaa, mutta on kai sanomattakin selvää, että Nokia yrittää saada simpukapuhelimen näyttämään joltain aivan uudelta, vaikka ne ovat olleet arkipäivää jo pitkään.

Kohta markkinoille on tulossa myös 7200 kappaleen rajoitettu erä 7200-malleja, joita koristaa valkoinen nahka päällysteenä. Kyseiset mallit ovat varmasti omiaan uniikkia puhelinta kaipaaville ja Apple-faneille. Saatavuus on tiukasti rajoitettu muotiliikkeisiin ja joihinkin Nokian konseptikauppoihin. Hinnoittelusta ei ole toistaiseksi tietoa, mutta sen voidaan olettaa olevan varsin korkea.

Nokia 6255

Myös Yhdysvalloissa toimiva CDMA-verkko on saamassa oman läppämallinsa Nokialta. 6255 sulloo sisuksiinsa 7200:sta paremmat ominaisuudet (BT, MMC-paikka, ulkoinen värinäyttö) ja siinä on myös ulkoinen antenni, moniin muihin malleihin poiketen. Tällä kertaa mukana ei ole kangasta tai nahkaa, vaan kyseessä on perinteisempi ja hillitympi malli. Puhelimen olisi tarkoitus tulla markkinoille Yhdysvalloissa viimeisellä neljänneksellä ja sen hinnoittelusta ei ole vielä tietoa.

Nykyinen tilanne ja potentiaali

Nokian simpukkamallit tulivat myöhään ja erikoisina, ehkä hieman liiankin. Tosin nyt saatiin luotua mielikuva jostain aivan uudesta ja ihmeellisestä ainakin normaaleihin candybar-tyylisiin puhelimiin tottuneille. Nokian mallien erikoisuus karsii niiden ostajat kuitenkin hyvin pieneen muotitietoiseen joukkoon, koska tekniikkaa ja järkevää hinnoittelua haluavat simpukkaihannoijat ovat jo varmasti löytäneet omansa muiden valmistajien mallistoista.

Toivottavasti kuitenkin tulemme näkemään Nokialta useampi simpukoita sekä myös vähemmän rohkeita malleja, jotka voisivat upota jopa mainstream-linjaan.