Uusimmat

Nokia varoittaa – BP-6M-akut saattavat turvota

16.01.2009 11:56 Juha Kokkonen

Runsas vuosi sitten Nokia aloitti massiivisen BL-5C-akkumallin takaisinkutsukampanjan, joka koski kaikkiaan 46 miljoonaa akkua. Nyt Nokia on todennut, että BP-6M-akkujen kanssa saattaa myöskin esiintyä ongelmia. Kyse ei kuitenkaan ole käyttäjälle vaarallisesta ylikuumenemis- ja oikosulkuongelmasta, vaan akun turpoamisesta. Nokia ei kerro kuinka yleinen ongelma on kyseessä, mutta kertoo sen koskevan rajattua osaa BP-6M-akuista. Nokia vakuuttaa, ettei ongelmasta ole haittaa käyttäjän terveydelle tai turvallisuudelle.

Li-ion akuille on tyypillistä turvota hieman muutaman vuoden käytön jälkeen ja jopa käyttämättömillä akuilla on tapana olla turvoksissa noin kolmen vuoden jälkeen. Nokia kertoo saaneensa tietoon tapauksia, joissa BP-6M-akku on turvonnut moninkertaisesti alkuperäisten mittojensa kokoiseksi niin, ettei puhelimen takakuori mahdu enää kiinni. Kyseistä akkumallia on käytetty ainakin 3250 XpressMusic, 6151, 6233, 6234, 6280, 6288, 9300 Communicator, 9300i Communicator, N73, N73 Music Edition ja N77 -malleissa, joista erityisesti N73 on ollut todella suosittu malli. Joten jos huomaat akkusi pulskistuneen viimeaikoina, suuntaa Nokian lähimpään huoltopisteeseen, jossa se vaihdetaan ilmaiseksi uuteen.

Symbian Freak, Nokia Warns Of Faulty Batteries!!! Its BP-6M Could Potentially Balloons In Size

EDIT: Tiedustelin asiaa Nokian edustajalta ja sain seuraavan vastauksen:

Tuotteiden laatu on Nokialle tärkeä asia, minkä vuoksi suhtaudumme vakavasti kaikkiin ilmoituksiin mahdollisista laadullisista ongelmista. Olemme saaneet ilmoituksia, että BP-6M akuissa on havaittu akun pullistumista pitkään jatkuneen käytön jälkeen. Ulkopuolinen taho, Nokian alihankkija sekä Nokia ovat tutkineet asiaa ja päätyneet siihen tulokseen, ettei pullistuminen ole terveys- tai turvallisuusriski. Pullistuminen ja akkukapasiteetin pieneneminen on normaalia, kun akku saavuttaa elinkaarensa päätepisteen ja esimerkiksi Litium-ionikennot voivat olla tällaiselle alttiita. Jos Nokian laitteiden akuissa on havaittavissa tätä pullistumista, kehotamme asiakkaitamme ottamaan yhteyttä Nokian asiakaspalveluun (Nokia Customer Care).