Uusimmat

Nokialta mielenkiintoisia puhelinuutuuksia

15.11.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Jokin aika sitten Nokia järjesti vuosittaisen Nokia Mobility Conferencen Monacossa ja Destination Nokia -tapahtuman Bangkokissa, joiden yhteydessä tuli jälleen kerran julki uusia puhelinmalleja. Kolme nyt julkistettua mallia sijoittuvat tasaisesti Nokian mallistoon, koska yksi niistä on suunniteltu lähinnä business-käyttöön, toinen on smartphone ja kolmas, eli 7710, puolestaan on ominaisuuksiltaan yksi Nokian kehittyneimmistä malleista.

6020

Series 40 -käyttöliittymää käyttävä 6020 ei sinällään ole kovin merkittävä julkaisu, koska se ei paljoa loista ominaisuuksillaan. Se on suunniteltu business-asiakkaille, mutta siinä ei silti ole Bluetooth-piiriä. EDGE ja Push-to-Talk kuitenkin lukeutuvat ominaisuuksiin, kuten kuuluu myös VGA-rasoluution kamerakin. Puhelin on ulkonäöltään varsin perinteinen kapula, mutta sen käyttöliittymää hallitaan hyvin Sony Ericssonin tyylisellä joystickillä.

Mallin Euroopan versio tukee GSM 900/1800/1900 -taajuuksia ja sillä on myös kohtalaisen pitkä 14 päivän valmiusaika. Puhelimen toimitukset on tarkoitus aloittaa ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Hinnaksi sille on kaavailtu 200 euroa.

3230

3230 käyttää Nokian Series 60 -käyttöliittymää ja kyseessä on vasta kolmas Nokian matkapuhelin, josta löytyy megapiksen kamera. Malli on myös hyvin rohkeasti muotoiltu ja siinä on futuristista näköä, joka ei ole kovin harvinaista Nokian viimeisimmissä malleissa.

Näyttö mallissa on tarkkuudeltaan 176 x 208 pikseliä. Lisäksi lähes vakio-ominaisuuksia ovat Bluetooth, MMC-korttipaikka, FM-radio, Push-to-Talk ja XHTML-selain. Painoa sillä on 110 grammaa ja valmiusajan tulisi olla 230 tuntia.

Toimitusten pitäisi alkaa seuraavalla vuosineljänneksellä ja hinnan tulisi nyt julkaistujen tietojen perusteella asettua 350 euron tietämiin.

7710

7700 oli ensimmäinen puhelin Nokialta, joka käytti yrityksen Series 90 -käyttöliittymää, jonka erikoisuutena oli suuri kosketusherkkä näyttö. Tämä kyseinen malli ei kuitenkaan koskaan päässyt kauppojen hyllyille ja sitä kautta kuluttajien käsiin. Nyt Nokia on tuonut mallista uuden version, 7710:n, joka on hyvin lähellä edeltäjäänsä. Myös tässä mallissa on kynäohjattava 640 x 320 pikselin näyttö ja muistia laitteessa on 90 MB sekä mukana toimitetaan 128 MB MMC-kortti.

Nykytrendien mukaisesti kamera on tietenkin megapikselin tarkkuinen ja muita ominaisuuksia ovat Bluetooth, FM-radio ja lisävarusteena ostettava Nokia Streamer SU-22 -laite, joka tekee puhelimesta DVB-H-tv-vastaanottimen. 7710 pakkaa sisäänsä myös hyvän tuen eri videoformaateille sekä sähköpostistandardeille.

Toimitusten pitäisi alkaa Aasiaan ja Kiinaan vielä tämän vuoden puolella. Eurooppa ja Afrikka seuraavat perässä ensi vuoden alussa. Hintaa Nokia ei toistaiseksi ole paljastanut.