Uusimmat

Nyt se on varmaa: Apple julkaisee uuden iPad-taulutietokoneen ensi keskiviikkona

23.02.2011 21:05 Sampsa Kurri

Apple järjestää ensi viikon keskiviikkona 2. maaliskuuta lehdistötilaisuuden, jossa se julkaisee toisen sukupolven iPad-taulutietokoneen. Laitetta on ennakkoon kutsuttu iPad 2:ksi, mutta virallisesta nimestä ei vielä ole varmaa tietoa.

Uutistoimisto Reuters raportoi virheellisesti eilen, että Apple joutuisi lykkäämään uuden iPadin julkaisua kesäkuulle. Reuters perusti uutisointinsa taiwanilaisen Yuanta Securities -pankkiiriliikkeen lausuntoon, jonka mukaan Apple olisi tehnyt viime hetken muutoksia suunnitteluun ja tuotannossa ilmenneiden ongelmien johdosta julkaisu viivästyisi huhtikuusta kesäkuulle.

Pari tuntia uutisoinnin jälkeen Reuters korjasi kiireellisesti, että uuden iPadin myöhästyminen kesäkuulle ei yksinkertaisesti ole totta. Lisäksi Reuters kertoi, että Apple järjestää ensi viikon keskiviikkona lehdistötilaisuuden, jossa se julkaisee uuden iPadin. Reutersin iPad-myöhästymisuutisen seurauksena Applen osakekurssi ehti laskea parilla prosentilla.

Samaan aikaan myös monet muut tunnetut uutissivustot, kuten New York Times ja Wall Street Journal uutisoivat uuden iPadin julkaisutilaisuudesta, joten Apple joutui todennäköisesti informoimaan niitä todellisesta aikataulusta. Tänään muun muassa Engadget-sivusto sai Applelta virallisen kutsun ensi viikon julkaisutilaisuuteen.

Mitä uutta uudessa iPadissa?

Uuden iPadin odotetaan olevan nykyistä iPadia ohuempi ja kevyempi ja sen takapuolen muotoilun muistuttavan iPod Touchia. FaceTime-videopuheluita varten uudessa iPadissa on etu- ja takapuolella sijaitsevat kamerat. 3-akselinen gyroskooppi antaa pelikehittäjille mahdollisuuksia kehittää liikkeentunnistamiseen perustuvia pelejä.

NYTimes.com, Apple Announces an iPad-Related Event

Engadget, Apple’s holding an iPad 2 event on March 2nd