Uusimmat

Nyt voi ostaa itselleen taskussa kulkevan tekoälyavustajan – myynti räjähti heti

Kuva: @ Pixabay

14.01.2024 17:41 Muropaketin toimitus

Joillekin uudenlaisesta tuotteesta voi tulla mieleen vanha tuttavuus eli Tamagotchi.

Tamagotchit olivat 90-luvun villitys. Se oli taskussa kulkeva lelu, jonka sisuksissa asui virtuaalilemmikki. Sitä tuli hoitaa päivittäin, jottei se kuollut.

Nykyisinä tekoälyaikakauden päivinä saattoi jo odottaa, milloin vastaavantyyppiseen ideaan perustuva tuote saapuu markkinoille. Nyt sellainen on tarjolla ainakin Rabbitilta, tosin tällä kertaa tuote hoitaa käyttäjää, sillä se toimii henkilökohtaisena apurina.

R1-laitteessa on pieni 2,88 tuuman kosketusnäyttö, ja tuote toimii yhtiön omalla Rabbit OS -käyttöjärjestelmällä. Sitä voi ohjata luonnollisella kielellä, puhumalla laitteelle. Toiminta perustuu Rabbitin kehittämään tekniikkaan nimeltään Large Action Model.

Laitteen voi opettaa käyttämään muita sovelluksia, ja Rabbitin mukaan sille on jo valmiiksi opetettu suuri osa sovellusten käyttöliittymistä. Laite voi esimerkiksi pyydettäessä soittaa musiikkia, näyttää suoratoistosisältöä, tilata ruokaa, tilata lennon, tehdä varauksia, muokata kuvia ja lähettää viestejä ilman puhelinta.

R1 on ollut menestys Rabbitille. Se myi 10 000 kappaleen tuotantoerän päivässä, ja vastaava erä meni sekin päivässä. Tuotteen hinta ei ole ihan halpakaan, sillä se maksaa 199 dollaria (182 euroa).

Rabbit ei itsekään uskonut moiseen menestykseen, sillä he arvelivat alkuun olevansa onnellisia, jos he myyvät tuotetta aluksi 500 kappaletta. Jos Rabbitin haluaa itselleen, sellaisen voi tilata, mutta toimitusta voi odottaa vasta kesän tienoilla. Alla kuva tuotteesta.

Muropaketin uusimmat