Uusimmat

OnePlus vakuuttaa välttävänsä Snapdragon 810:n lämpöongelmat

17.06.2015 22:18 Juha Kokkonen

OnePlus 2 Snapdragon 810

OnePlus on julkaissut tänään keskustelufoorumillaan viestin, jossa se kertoo tulevassa OnePlus 2 -puhelimessaan käytettävästä Snapdragon 810 -järjestelmäpiiristä. Järjestelmäpiirin malli ei tullut yllätyksenä, sillä OnePlussan toimitusjohtaja paljasti sen jo aiemmin keväällä Reddit-haastattelun yhteydessä. OnePlussan mukaan vaihtoehtoina oli myös muita järjestelmäpiirejä, mutta Snapdragon 810 oli lopulta selkeä valinta.

Snapdragon 810 on saanut viime kuukausien aikana runsaasti negatiivista palautetta lämpöongelmista johtuen, eikä syyttä. Lämpeneminen on vaikuttanut myös piirin suorituskykyyn, sillä se ei ole kyennyt toimimaan pidempiä aikoja täydellä nopeudella ylikuumenemiselta suojaavan throttlauksen vuoksi. OnePlus kuitenkin vakuuttaa, että ylikuumenemisesta ei muodostu ongelmaa OnePlus 2 -puhelimessa.

OnePlus kertoo yrityksen käyttävän Snapdragon 810:n parannettua v2.1-versiota ja lisäksi työskentelevän tiiviisti yhdessä Qualcommin insinöörien kanssa niin raudan kuin softankin hienosäätämiseksi. Kahdeksanytimisen suorittimen kerrotaan toimivan hieman alhaisemmalla 1,8 GHz kellotaajuudella ja OnePlus 2:n sisällä kerrotaan käytettävän lämpögeeliä sekä grafiittirakenteita, joiden kerrotaan takaavan lämmön tasaisen leviämisen järjestelmäpiiriltä puhelimen rakenteisiin. Puhelimen luvataan täyttävän alan standardit lämpötilan suhteen myös tuntien käytön jälkeen.

810-piirin kerrotaan olevan lähes 60 % kalliimpi kuin edeltäjämallin 801-piiri, joten myös OnePlus 2:n hinta tulee olemaan edeltäjää kalliimpi. OnePlussan foorumilla kerrotaan erikoisesti, että hinta tulee ehdottomasti olemaan yli 322 dollaria. OnePlus aikoo julkaista foorumillaan myös muita puhelimeen liittyviä teknisiä tietoja ennen sen virallista julkaisua.

OnePlus Forums, OnePlus 2 CPU: Qualcomm Snapdragon 810 v2.1

OnePlus Forums, OnePlus 2 Rumors – We are mad.

Uutista päivitetty 18.6 klo 19:30.