Uusimmat

OVI Store virallisesti auki

26.05.2009 12:23 Juha Kokkonen

Nokia ilmoitti tänään OVI Store -sisältöpalvelunsa olevan virallisesti avattu. Palvelu on käytettävissä maailmanlaajuisesti arviolta 50 miljoonalla Nokian matkapuhelinlaitteella jotka edustavat noin 50 eri mallia. Tuettujen puhelinmallien joukossa on sekä S60- että S40-laitteita. OVI Store -palveluun pääsee käsiksi joko puhelimen selaimella osoitteessa https://store.ovi.com/ tai erillisellä puhelimeen ladattavalla asiakasohjelmalla. Vain uudemmissa puhelimissa toimivan asiakasohjelman voi ottaa käyttöön valitsemalla OVI Store -ikonin puhelimen Lataa-valikosta.

Puhelimeen ladattava asiakasohjelma on saatavissa Englannin, Saksan, Italian, Venäjän ja Espanjan kielellä ja se tukee operaattorilaskutusta Australiassa, Saksassa, Irlannissa, Italiassa, Venäjällä, Singaporessa, Espanjassa ja Iso Britanniassa. Muissa maissa maksullisen sisällön hankkiminen onnistuu luottokortilla. Ominaisuuksia, kielitukea ja laitetukea laajennetaan vuoden kuluessa. Jättioperaattori AT&T suunnittelee tuovansa OVI Storen asiakkaidensa saataville Yhdysvalloissa myöhemmin tänä vuonna.

OVI Store on Applen App Storen kaltainen palvelu, mutta vastaavanlaisen menestyksen saavuttamiseksi Nokialla on edessään jättimäinen urakka. Nokia hehkuttaa tuhansien suurien ohjelmistofirmojen sekä yksityisten ohjelmistokehittäjien olevan mukana tuottamassa maksullisia ja ilmaisia sovelluksia sekä pelejä OVI Storen kautta ladattaviksi. Kehittäjille luvataan 70% osuus myydyistä tuotteista, joka houkuttelee varmasti ohjelmistokehittäjiä, jos vain palvelu saa yhtään tuulta alleen.

Lähikuukausien aikana nähdään, riittääkö OVI Storen toteutus ja tarjonta keräämään Nokia-käyttäjien massat hankkimaan lisäsisältöä puhelimiinsa. Apple on jo saanut vastaavan palvelun tuottamaan, joten ajatus on varmasti toimiva ja kaikki on siis kiinni vain toteutuksesta.

Nokia, Ovi Store opens for business

OVI Store