Uusimmat

Palm Pren myynti alkoi lauantaina

08.06.2009 10:26 Juha Kokkonen

Palmin odotettu Pre-älypuhelin saapui kauppoihin viime lauantaina. Myynti alkoi Yhdysvalloissa Sprint-, Best Buy-, Radio Shack- WalMart-kaupoissa lauantaiaamuna, vaikkakin harvoilla ja valituilla kutsuvierastapahtumiin kutsutuilla oli mahdollisuus saada Pre omakseen jo perjantai-iltana. Monissa kaupoissa sisään päästettiin kerrallaan vain rajoitettu määrä asiakkaita ja joissain liikkeissä ei riittänyt puhelimia kaikille haluaville. Ostotapahtuma kesti runsaat 30 minuuttia, joka sisälsi liittymän aktivointia, osoitekirjan kopiointia ja käyttöopastusta. Langattoman Touchstone-induktiolaturin saatavuus oli avauspäivänä heikko ja monet sellaista kaivanneet jäivät tyhjin käsin.

Engadget, Palm Pre goes on sale nationwide, line forms on the right

Engadget julkaisi erittäin kattavan testiartikkelin Prestä jo viime keskiviikkona ja artikkelin loppuyhteenvedossa Pren kerrotaan olevan loistava puhelin. Kiitosta saa monien muiden seikkojen ohella webOS-käyttöjärjestelmä, jonka käytettävyyttä ja yksityiskohtia kehutaan ja ylistetään jopa iPhonea paremmiksi. Koko kattavan artikkelin lukeminen on paremman kokonaiskuvan saamiseksi suositeltavaa.

Engadget, Palm Pre review

Muutama sivusto on myöskin ehtinyt jo purkaa Pren, eikä tehtävä näytä aivan helpolta. Insinöörit ovat tehneet vakuuttavaa työtä ja pieneen tilaan on pakattu paljon elektroniikkaa. Käytettyjen materiaalien kustannuksiksi on arvioitu 170 dollaria. Maininnan arvoisina seikkoina laitteen näppäimistö painaa 32 grammaa, eli lähes neljänneksen puhelimen kokonaispainosta, ja näyttöpaneeli, kosketuspinta sekä etupaneeli ovat kaikki yhtä ja samaa osaa, joka saattaa aiheuttaa odotettua kalliimpia korjauskustannuksia.

iFixit, Palm Pre Teardown