Uusimmat

Philipsin mallistoa kasvaa -kolme uutta puhelinta

23.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Philips on jälleen panostamassa matkapuhelimiin, vaikka se piti hiljaiseloa jonkin aikaa. Nyt elektroniikkajätti on kuitenkin palaamassa ja nyt julkistanut kolme uutta mallia lisäävät yrityksen potentiaalia matkapuhelinmarkkinoilla merkittävästi viime vuoden lopulla julkistettujen mallien (350 ja 530) kanssa.

Philips 639

Valkoisen, vihreän ja harmaan värisenä saatava 639 on simpukkamalli, jonka ehkä mainostetuin ominaisuus on ulkokuoressa oleva Magic Mirror -näyttö. Se toimii perustilassa peilinä, mutta puhelimeen soitettaessa se näyttää soittajalle asetetun kuvan tai ikonin. Kun puhelimen avaa, paljastuu sisältä myös päänäyttö, joka on 16-bittisillä väreillä varustettu TFT. Polyfonisista soittoäänistä pitäville Philips on asentanut puhelimeensa BeDJ-ohjelman, jolla käyttäjä voi tehdä omia soittoääniä.

Puhelin painaa 85 grammaa ja sille lupaillaan neljän tunnin puheaikaa ja 400 tunnin valmiusaikaa. Kameraa puhelimessa ei ole, mutta sen voi ostaa erikseen.

Philips 855

855 jättää paljon VGA-kameransa varaan, koska Philips on tehnyt siitä puhelimen myyntivaltin. Sisäistä salamaa ei ole, mutta ohjelmisto osaa nelinkertaisen zoomin ja kolme eri efektiä yö-kuvauksen lisäksi. Erikseen ostettavalla TV-kaapelilla puhelimella otettuja kuvia pystytään näyttämään myös TV:llä.

Java, MMS ja kolmitaajuus ovat jo kohtuu vakiiintuneita ominaisuuksia, mutta kuvia varten 855:ssä on myös kohtuu kookas 7 MB muisti. Simpukan muotoinen puhelin tulee saataville keväällä neljänä eri värinä (hopea, sininen, musta ja valkoinen). Painoa sillä on 91 grammaa.

Philips 535

535 on suunnattu edullisemmaksi puhelimeksi, mutta siinä on kuitenkin sisäänrakennettu kamera. Kuten kaksi muutakin nyt julkaistua mallia, on myös 535 simpukka ja se sisältää 16-bittisen TFT-näytön. Kohderyhmänä on nuoret, joihin yritetään vedota MMS-vietillä ja BeDJ-ohjelmistolla. Itsetehtyjä soittoääniä voidaan esitellä puhelimen kovaäänisellä tai erillisillä kaiuttimilla, koska puhelimessa on liitin niitä varten.

Kuori 535:ssä on metallia ja se tulee markkinoille samoissa väreissä kuin 855. Painoa sillä on 92 grammaa ja puheaikaa on luvattu kuusi tuntia. Markkinoille se on tulossa nyt keväällä.