UUSIMMAT

Polarilta M600-urheiluälykello Android Wear -käyttöjärjestelmällä

04.08.2016 11:07 | Juha Kokkonen | 9

polar-m600-androidwear-1-040816

Suomalainen Polar on esitellyt eilen uuden urheilukäyttöön suunnatun Android Wear -älykellon. Sen kehutaan yhdistävän Androidin monipuolisuuden, kattavat urheiluominaisuudet sekä edistyneen sykkeenmittaustekniikan.

Rakenteeltaan vesitiiviiksi (IPX8) tehdyn kellon ominaisuuksiin lukeutuu mm. edistynyt kuuden LED-valon optinen rannesykkeen mittaus sekä GPS-yhteys. Kellon Gorilla Glass 3:lla suojattu neliskulmainen värinäyttö on 1,3-tuumainen ja tarkkuudeltaan 240 x 240 pikseliä. Sisällä on MediaTekin MT2601 -järjestelmäpiiri (2 x 1,2 GHz Cortex-A7), neljä gigatavua tallennustilaa ja 512 Mt RAM-muistia. Android tai iOS-puhelimeen kello on yhteydessä Bluetoothin välityksellä.

polar-m600-androidwear-2-040816

Kellon 500 mAh sisäisen akun kerrotaan kestävän yhdellä latauksella jopa 48 tuntia (Android-laitteeseen yhdistettynä). Lataamiseen käytetään valmistajan omaa erikoisliitäntää. Silikoniranneke on vaihdettavaa mallia ja kellosta löytyy kaksi painiketta, joista etummainen on tarkoitettu urheilutoimintojen helppoon tarkasteluun. Polar Flow -mobiilisovelluksella voi tarkastella aktiivisuutta, sykkeitä sekä unta ja samannimisessä verkkopalvelussa lisäksi kuntoon, palautumiseen ja edistymiseen liittyviä tietoja.

polar-m600-androidwear-3-040816

Polar M600 tulee saataville yrityksen verkkokauppaan elokuussa sekä valikoitujen jälleenmyyjien kautta syys-lokakuussa. Värivaihtoehtoja ovat musta ja valkoinen. Suositushinnaksi kerrotaan 349,90 euroa. Lisätietoja voi etsiä Polarin tuotesivuilta.

Keskustelu

Tekee aika paljon muutakin kuin mitä aktiivisuusranneke tekee.

Tuo on oikestaan eka laite, joka yhdistää tasapuolisesti kunnollisen urheilukellon ja älykellon, onhan noita älykellotoimintoja jo aiemmissakin urheilukelloissa mutta rajoitetulla toiminnallisuudella, ja älykellojen urheilukellotoiminnallisuus on myös ollut vähän vajaata.

Aktiivisuusranneke taas ei tee kumpaakaan näistä.

hkultala

Tekee aika paljon muutakin kuin mitä aktiivisuusranneke tekee.

Kerspeles kun ei taida pystyä toimimaan musiikkisoittimena ilman puhelinta. Sanoisin että tuohon hintaan on aika hyvä ostos, jos ei käytännön suorituskyky petä. Eiköhän tästä tule sinulle hyvä tai lähes täydellinen apuri kisaharjoitteluusi.

Pystyy toimimaan polarin mukaan myös soittimena ja kun on myös gps ja kuulokkeet saat bluetoothilla kiinni niin puhelinta ei tarvitse mukana enää pitää, saattaa olla että menee m400 vaihtoon… Kunhan saisivat vielä softalla HR-sensorin päälle 24/7 aktiivisuuden mittauksen kylkeen niin hyvältä näyttää ainakin paperilla. Akun kestohan on sitten ihan toistaluokkaa kuin esim A360:ssä tai M400:ssa mutta tuolle ei voi mitään kun android wear sotketaan mukaan.

Vähän tuo 48h akunkesto on hanurista. Jos kaipaa wearia niin tässä varmaan hyvä urheilukello. Taidan pysyä Garminin leivissä ja 2viikon akunkestossa.

Itselle täysi turn off, jos joutuu lataamaan 2 päivän välein. Itsellä on Polarin A360 ranneke. Mikäli se sisältäisi M400:n GPS:n ja muut urheiluominaisuudet sekä A360 ranteesta sykkeen mittauksen olisi kokonaisuus täydellinen. M600 on juuri sitä plus muuta turhaa soopaa ja paska akku ja liian kallis. Sääli sinänsä.

Sen verran pitää korjata, että Polarin mukaan android laitteeseen kytkettynä pitää ladata parin päivän välein. En löytäny pikaisesti mulkaistuna mitä luvataan akun kestoksi ilman android-yhteyttä, villi veikkaus olisi noin viikko ehkä. Tosin tuo näyttö+gps+HR sensori syö joka tapauksessa enemmän virtaa kuin nykyinen M400.

hkultala

Tekee aika paljon muutakin kuin mitä aktiivisuusranneke tekee.

Tuo on oikestaan eka laite, joka yhdistää tasapuolisesti kunnollisen urheilukellon ja älykellon, onhan noita älykellotoimintoja jo aiemmissakin urheilukelloissa mutta rajoitetulla toiminnallisuudella, ja älykellojen urheilukellotoiminnallisuus on myös ollut vähän vajaata.

Aktiivisuusranneke taas ei tee kumpaakaan näistä.

Ei yhdistä… Tuo ei sovellu urheiluun esim. uintiin pätkääkään… Toimiiko gps edes vedessä??? ja onko sisäuintiin edes tukea… Eli osaako laskea vedot vedon pituudet käännökset kokonaismatkan ajan ja ajan / 100m… no ei osaa… Tukeeko EI
Pyöräily… tukeeko ant+ antureita… kadenssi nopeus teho jne… EI… Ei tuo ole mikään varteenotettava urheilukello ja akkukestokin aivan surkea. Kunnon kellolla akkukesto on viikkokausia normaalina kellona ja gps päälläkin kestää kauan.

Ominaisuuksien puolesta vaikuttaa hyvältä mutta tuo akunkesto vaikuttaa kyllä ankealta. Nykyisen M400:n lataan noin viikon välein vaikka treenikertoja tulee 3-4 kpl / vko.

Muropaketin uusimmat