Uusimmat

Push-To-Talk kerää kannatusta: Motorolalta kolme uutta mallia

17.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Push-To-Talk-tekniikka alkaa pikkuhiljaa yleistymään uusissa matkapuhelimissa, vaikka moni operaattori ei toimintoa vielä tuekaan. Olemme kuitenkin varautuneet Muropaketissa edessä olevaan muutokseen ja nyt onkin vuorossa jo toinen artikkeli aiheesta, kun Motorola ilmoitti laajentavansa mallistoaan kolmella uudella PTT-puhelimella.

Jos PTT ei ole ennestään tuttu, kannattaa lukea joulukuun lopulla julkaistu artikkeli aiheesta.

Pust-to-talk – kännykästä radiopuhelin

V400p – Neljä taajuutta simpukan kuorissa

Hopean väriseen simpukkakuoreen kätketty V400p on silmää hivelevän näköinen ja se tarjoaa käyttöön neljä taajuutta GSM-alueilla. Puhelimen PTT-ominaisuuden käyttöä helpottaa kovaääninen ja erillinen käyttöliittymä. Motorola on piristänyt puhelinta myös sisäänrakenetulla kameralla ja MP3-soittoäänillä, joten malli kiinnostaa varmasti kuluttajia, jos hinta saadaan pidettyä kohtuullisena. Malli tulee markkinoille Euroopan lisäksi Aasiassa.

T300p ja V65p – Kuorta kumista ja metallista

Kaksi muuta mallia on suunniteltu Yhdysvalloissa voimissaan olevalle CDMA-verkolle, eli niitä ei tulla näkemään Euroopassa.

T300p on kumisella kuorella päällystetty malli, joka tulee kuitenkin olemaan omainaisuuksiensa perusteella kohtuullisen edullinen. Malli ei nimittäin sisällä edes värinäyttöä. PTT:tä varten puhelimessa on kuitenkin erillinen painike ja kovaääninen.

V65p on puolestaan hieman paremmilla ominaisuuksilla varustettu malli ja sen on koteloitu metalliseen kuoreen. Myös värinäyttö on mukana, mutta PTT-ominaisuudet on kahta muuta mallia vastaavat.