Uusimmat

Rakuten Kobo julkaisi e-kirjojen lukulaitteista värinäytölliset versiot

Kuva: Rakuten

16.04.2024 16:51 Muropaketin toimitus

Rakuten Kobo tuo markkinoille ensimmäiset värilliset e-kirjojen lukulaitteet: Kobo Libra Colour ja Kobo Clara Colour. Niissä käytetään hienovaraista väriskaalaa Kobo-optimoidulla E Ink Kaleido 3 -näytöllä.

Viime viikolla julkaistut uudet malliversiot säilyttävät E Ink -teknologian edut, kuten mahdollisuus tuhansien kirjojen tallennukseen ja pitkä akunkesto. Uudet lukulaitteet on varustettu Bluetooth-yhteydellä, mikä tekee Kobo-äänikirjojen kuuntelemisesta helppoa.

Kuva: Rakuten

Rakuten Kobo Libra Colour -lukulaitteeseen on lisättävissä Kobo Stylus 2 -kosketuskynä (myydään erikseen), jonka avulla kirjoihin voi lisätä värillisiä muistiinpanoja, piirroksia sekä korostaa tekstiä. Lisäksi Kobo Libra Colour laajentaa Kobo Sage ja Kobo Elipsa 2E -käsinkirjoituskokemuksia, tuoden stylus-pohjaisen kirjoittamisen ja Kobon patentoiman mahdollisuuden lisätä huomautuksia mihin tahansa kohtaan tekstiä. Kobo Clara Colourissa on mahdollisuus värikoodata suosikkisivuja kevyesti koskettamalla.

Kobo Libra Colour ja Kobo Clara Colour -lukulaitteiden kehityksessä on huomioitu myös Rakuten Kobon sitoutuminen kestävään kehitykseen. Lukulaitteisiin on lisätty entistä enemmän uusia korjattavuusominaisuuksia, ja esimerkiksi akku on entistä helpompi vaihtaa. Lisäksi laitteiden valmistuksessa on käytetty ympäristöystävällisempiä, kierrätettyjä ja valtameristä kerättyjä muoveja.

Lukulaitteet ovat täysin vedenpitäviä (IPX8) ja pysyvät kuivina jopa tunnin ajan 2 metrin syvyisessä vedessä. Lisäksi kaikissa laitteissa voidaan ComfortLight PRO -ominaisuuden avulla vähentää sinivaloa, jotta lukulaitteiden käyttäjät voivat lukea niillä jopa myöhään illalla ilman pelkoa siitä, että yöunet häiriintyvät. Etuvaloteknologia suuntaa valon silmien sijaan kirjan sivulle, mikä tekee lukukokemuksesta miellyttävää. Dark Mode -asetuksen avulla silmien rasitusta voidaan vähentää vielä entisestään.

Rakuten Kobo Libra Colour -mallissa näytön koko seitsemän tuumaa ja siinä on 32 gigatavua muistia. Hintaa mallilla on valmistajan tiedotteen mukaan 229,99 euroa. Kobo Clara Colour -versiossa käytetään kuusituumaista näyttöjä ja siinä on muistia 16 gigatavua. Hintaa tällä pienemmällä versiolla on 159,99 euroa.

Kuva: Rakuten

Mustavalkoista e-lukukokemusta suosiville käyttäjille Kobo lanseeraa Kobo Clara BW -lukulaitteen. Se on päivitetty versio mustavalkoisesta, klassisesta kuuden tuuman lukulaitteesta varustettuna uusimmalla E Ink Carta 1300 -näytöllä sekä parannetulla prosessorilla. Lisäksi laitteessa on nyt 16 gigatavua muistia. Hintaa tällä versiolla on 139,99 euroa.

Kuva: Rakuten