UUSIMMAT

Samsung tuo SmartThings -älykotiratkaisun markkinoille Suomessa

25.06.2019 20:50 | Muropaketin toimitus | 2

Samsung lupaa SmartThingsin tuovan älykodin edut yhä useampien ulottuville. Nyt Samsungin SmartThings-laitteisto on saatavilla myös Suomessa. 

Samsungin älykotiratkaisun ydin on 90 euroa maksava SmartThings Hub. Se yhdistää internetiin kaikki kodin älykkäät laitteet, kuten puhelimet, tabletit, älytelevisiot, äänijärjestelmät ja valaistuksen.

SmartThings-mallisto sisältää myös ​​tunnistimia, kameroita ja älypainikkeita, joiden hinnat vaihtelevat 20 ja 30 euron välillä. Käyttäjä voi esimerkiksi saada viestin matkapuhelimeen tai televisioon, kun pyykinpesuohjelma valmistuu, tai päättää, että keittiön valaistus säädetään automaattisesti tiettyyn tasoon aamuisin. Myös 40 euroa maksavien seinäpistokkeiden hallinta on mahdollista, minkä avulla voi varmistaa että esimerkiksi kahvinkeitin sammuu automaattisesti, kun etuovi sulkeutuu kodista poistuttaessa.

SmartThings-laitteita hallitaan Androidille ja iOSille saatavilla olevan sovelluksen välityksellä. Järjestelmän luvataan olevan tietoturvallinen ja siihen voi yhdistää myös kolmansien osapuolien valmistamia laitteita.

Keskustelu

Hienoa!

Tuli hankittua pari vuotta sitten briteistä, ja ikävä todeta, ettei hubi saanut syystä tai toisesta ollenkaan päivityksiä. Laajennettavuus oli hyvää luokkaa, mutta päivitysten puuttuminen varmaankin juuri siitä syystä, ettei laite ollut Suomessa tuettu, rikkoi laitteen käyttökelvottomaksi puolessa vuodessa, kun laitteet tippuivat yksi toisensa jälkeen pois. Näytti foorumitekstien mukaan siltä, että oma Hubini oli n. reilun vuoden versioissa jäljessä, mutta saattoi johtua myös viallisesta laitteesta.

Ei siinä mitään, Amazon maksoi koko kauppasumman takaisin, ja onneksi suht aktiivisen asiakkuuden vuoksi, risaa laitettakaan ei tarvinnut palauttaa. Täytynee kaivaa kaapin pohjalta laite ja kokeilla tuleeko päivityksiä nyt.

onkos muilla käytössä smartthingsiä? mietintä miten hue:n dimmer switchin saa opetettua kolmelle e14 polttimolle niin että toimii kytkimestä itsenäisesti sekä samaan aikaan smartthingsin appistä?
Hue:n aloitus paketissa tuli aikanaan yksi kapula ja kolme e27 polttimoa ja nämä ns orkkis paketin polttimot ja kapula toimii hienosti edellä mainitulla tavalla, mut nyt ei tahdo pystyä opettaan erikseen ostetulle kapulalle ja polttimoille samaa toimintoa.
uskoisin ainakin että pitäs olla kyl mahdollista kun on noille alkupaketissakin olevilla toimiva.
hue:n oma app:hän ei toimi kun hue silta on kiinni smartthings sillassa.

Muropaketin uusimmat