Uusimmat

Samsungin Blue Earth -kosketusnäyttöpuhelin saa virtansa auringosta

18.02.2009 00:23 Juha Kokkonen

”Vihreitä” kännyköitä on putkahdellut markkinoille aika ajoin, mutta Samsung pistää Blue Earth -laitteellaan paremmaksi kuin useimmat. Tarkalleen ottaen Samsung julkisti Blue Earthin jo viime viikolla, mutta se on lunastanut paikkansa valokeilassa myös MWC 2009 -tapahtumassa.

Sinisävyinen Blue Earth on saanut muotonsa pyöreistä rantakivistä ja sen kuoret on valmistettu muovisista kierrätyspulloista. Samsungin mukaan laite ei sisällä mitään harmillisia materiaaleja. Blue Earthin takakuoresta löytyy rivistöllinen aurinkokennoja ja sadepäiviä varten kierrätyspaperista tehdyn pakkauksen mukana toimitetaan vähävirtainen laturi. Puhelimen voi asettaa eco-tilaan, jolloin puhelin vähentää virrankulutusta säätämällä näytön kirkkautta, taustavalaistuksen kestoa sekä Bluetoothin käyttöä. Lisäksi ”eco walk” -sovellus hyödyntää puhelimen sisäistä kiihtyvyysanturia laskien käyttäjän kävelyaskelia ja kertoen kuinka paljon CO2-päästöjä on säästynyt kävelemällä autoilun sijaan. Lukemaa verrataan näytöllä pelastettujen puiden määrään.

Rautatason ominaisuuksista tai käyttöjärjestelmästä ei ole tarkempia tietoja. Myöskään hinta- tai saatavuustietoja ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

GSM Arena, Samsung Blue Earth Phone – Solar powered, touch driven