Uusimmat

Siemens SK65 – uutuus kunnon näppäimistöllä ja viestiominaisuuksilla

12.08.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Siemensin ponnistelut ovat näemmä tuottaneet tulosta, koska suunnittelupajan uumenista alkaa nousemaan oikeita helmiä. Näistä uusin on SK65, jota Siemens mainostaa ensimmäiseksi matkapuhelimeksi, joka osaa täydellisesti Blackberry Built-In-lisenssin sähköpostin, kalenterin hallinnan sekä data-yhteydet. Vaikka Blackberry-sähköpostijärjestelmä ei olekaan levinnyt Suomeen, tarjoaa SK65 myös muita ominaisuuksia, jotka kiinnostavat erityisesti business-sektorin käyttäjiä.

Suljettuna SK65:n ulkonäkö on varsin perinteinen ja tyylikäs. Kooltaan 120 x 47 x 22 millimetriä oleva SK65 on pitkän näköinen ja painoakin sillä on normaalia enemmän, eli 144 grammaa. Kokoa selittää kuitenkin puhelimen uusi rakenne, joka kätkee sisäänsä hyvin ovelasti suunnitellun QWERTY-näppäimistön. Näppäimistö kierretään auki puhelimen takaosasta, jolloin se on vaaka-asennossa muun puhelimen ollessa pystyasennossa. Ratkaisu on hyvin mielenkiintoinen ja erillisen näppäimistön lisäksi SK65:ssä on myös normaali numeronäppäimistö näytön alapuolella. Näyttö SK65:ssä on kohtuu tarkka 132 x 176 pikselin resoluutiollaan ja 16-bitin väreillään.

Blackberry-ominaisuuksien lisäksi SK65 tukee POP3- ja IMAP4-sähköposteja sekä siinä on 30 MB muistia käyttäjän sovelluksille ja sähköposteille. Valmiusaikaa mallilla on 250 tuntia ja se tukee kolmea GSM-verkkoa, mutta ei EDGE-tiedonsiirtoa. Uusi Push-To-Talk on tuettu, kuten on myös Bluetooth.

Saataville SK65 tulee Euroopassa marraskuussa, mutta Siemens ei ole vielä kertonut mallin hintaa.