Uusimmat

Siemensiltä uutuuksia ulos CeBIT-messuilla

08.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Saksan Hannoverissa järjestettävät CeBIT-messut on merkittävä tapahtuma matkapuhelinvalmistajille. Messut ovat oiva tilaisuus esitellä uusia malleja juuri kesän kynnyksellä ja pitkin kevättä alkaakin kuulumaan huhuja julkistettavista tuotteista. Käymme tässä artikkelissa läpi paria Siemensin CeBIT-uutuuksista, jotka tosiaan tulevat näkemään päivänvalon vasta maaliskuussa.

ME45 saa seuraajan

Parin vuoden takainen ME45 on viimeinkin saamassa seuraajan, kun Siemens suunnittelee vastaavanlaisen puhelimen julkistamista. Uusi malli on suunniteltu edeltäjänsä tapaan hieman kovempaan menoon, eli puhelimen kuoriin on lisätty kumia suojaksi ja se on pölyn- sekä roiskeenkestävä. Vielä nimeä vailla olevan mallin ominaisuuksiin voidaan myös laskea suuri värinäyttö multimedia-ominaisuuksineen ja videokuvaa tallentava kamera.

Ominaisuuksien perusteella uutuus kuulostaa lupaavalta, ja jos Siemens onnistuu suunnittelussa, on tulevasta mallista odotettavissa erittäin mielenkiintoista lisää markkinoille.

Kahden puhelimen täydennys ilman yllätyksiä?

ME45:n seuraajan lisäksi tulossa on myös kaksi muuta mallia, joista ei kuitenkaan tiedetä kovinkaan paljoa. Toinen arvoituksellinen malli on suunnattu niin yritys- kuin yksityiskäyttöönkin. Mallista tiedetäänkin oikeastaan vain, että sen ulkoasu tulee olemaan yleellinen.

Kolmas salaperäinen uutuus tulee olemaan MMS-ominaisuuksilla täydennetty perusmalli, jota Siemens kuvaa luotettavaksi.

Myös jotain uutta – PenPhone

Varmasti mielenkiintoisimpia tuotteita, joita Siemensin osastolla tullaan CeBIT-messuilla näkemään, on PenPhone, joka todellakin tuo mukanaan jotain uutta. Kyseessä on 140 mm pitkä ja 19 mm halkaisijaltaan oleva kynä, johon on integroitu kolmitaajuuspuhelimen ominaisuudet. Soitettava numero valitaan kirjoittamalla se ja tekstiviestit kirjoitetaan myös käsialantunnistusta hyväksikäyttäen.

Vaikka kyseessä on erittäin potentiaalinen idea, ei Siemens ole vielä aikeissa julkaista tuotteesta myyntiin saatavaa versiota.

Muropaketin uusimmat