Uusimmat

Sonos-sovellus uudistuu – kaikki palvelut ja sisällöt selkeämmin esiin aloitusnäytölle

Kuva: Sonos

23.04.2024 16:00 Muropaketin toimitus

Uudistunut Sonos-sovellus asettaa kuuntelijan “kuljettajan paikalle”. Aloitusnäyttö tarjoaa vastaisuudessa aiempaa henkilökohtaisemman kokemuksen, jonka tarkoitus on tehdä musiikin ja muiden äänisisältöjen kuuntelusta vaivattomampaa ja nopeampaa.

Sonos julkaisee uuden sovellusversion nykyisin käytössä olevalle S2-alustalle. Uudistuksen myötä Sonos-käyttäjät voivat muun muassa järjestellä soittolistoja, kanavia ja albumeita yli sadan suoratoistopalvelun joukosta yhdellä muokattavalla aloitusnäytöllä.

Kuva: Sonos

Uuden sovelluksen aloitusnäyttö tarjoaa nopean pääsyn Sonos-järjestelmän ohjaimiin yhdellä pyyhkäisyllä jättäen välilehdeltä toiselle siirtymisen historiaan. Kuuntelijalla on käytössään myös valikointiominaisuus, jonka avulla aloitusnäytön voi muokata vastaamaan paremmin omia kuuntelutottumuksia. Lisäksi yksi haku kattaa kaikki suoratoistokirjastot.

Kuva: Sonos

”Nykypäivän suoratoistokokemus on sirpaleinen – henkilökohtaiset musiikkikirjastot ovat hajallaan useilla eri alustoilla eksklusiivisten sisältöjen ja algoritmien vuoksi. Monet kuuntelijat myös haluavat luoda soittolistoja useaan eri paikkaan”, kertoo Sonosin Chief Product Officer Maxime Bouvat-Merlin. ”Sonos tarjoaa ainoana äänentoistobrändinä kuuntelijoille avoimen alustan laajat mahdollisuudet. Uusi sovellus tarjoaa alan virtaviivaisimman suoratoistokokemuksen ja tuo koko sisältömaailman yhdelle aloitusnäytölle.”

Kuva: Sonos

Myös järjestelmänhallintaa on parannettu. Käyttäjä hallitsee koko Sonos-järjestelmää visuaalisen yleiskuvan kautta, jonka saa näkyviin yhdellä pyyhkäisyllä aloitusnäytön alareunasta. Näkymä kertoo mitä kussakin kaiuttimessa toistetaan, ja sen kautta voi ryhmitellä laitteet tai säätää äänenvoimakkuutta mistä tahansa.

Uudistettu Sonos-sovellus tukee valmistajan tiedotteen mukaan kaikkia S2-tuotteita. Se on saatavilla maailmanlaajuisesti S2-mobiilisovelluksen ohjelmistopäivityksen kautta sekä uudessa verkkosovelluksessa 7. toukokuuta alkaen. Verkkosovellus on käytettävissä kaikilla nykyaikaisilla selaimilla. Se korvaa nykyisen Sonos-työpöytäohjaimen ja mahdollistaa kuuntelijoille saman järjestelmänhallinnan kuin mobiiliversio.