Uusimmat

Sony Ericsson laajensi Xperia-mallistoaan kahdella uutuudella

14.02.2011 11:59 Juha Kokkonen

Xperia pro

Sony Ericsson on julkistanut Xperia Play -pelipuhelimen ohella myös kaksi muuta uuden sukupolven Xperia-älypuhelinta, Xperia neon ja Xperia pron, joiden suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti multimediaominaisuuksiin. Molemmat puhelimet toimivat Google Android -käyttöjärjestelmän uusimmalla 2.3 Gingerbread -versiolla.

Sony Ericssonin lehdistötiedote

Xperia pron valtteina ovat liukukannen alta paljastuva täysimittainen näppäimistö ja älytoiminnot, joiden ansiosta viestiminen onnistuu nopeasti ja luontevasti. Laitteen ominaisuuksiin lukeutuu Type & Send -toiminto, jonka ansiosta erityyppisten viestien lähettäminen ei vaadi erillisiä sovelluksia. Sähköpostin, kalenterien ja yhteystietojen turvallisen synkronoinnin sekä valmiiksi asennetun Office Suite Pro -toimisto-ohjelmiston ansiosta Xperia™ pro soveltuu erinomaisesti myös työpuhelimeksi.

Xperia pron tärkeimpiä teknisiä yksityiskohtia ovat 3,7 tuuman 854×480 pikselin monikosketusnäyttö Sony Mobile BRAVIA Engine -kuvanparannustekniikalla, yhden gigahertsin MSM8255 Snapdragon-suoritin, Exmor R -kuvapiiriä käyttävä kahdeksan megapikselin kamera LED-salamalla, kahden megapikselin etukamera ja HDMI-liitäntä. Värivaihtoehtoja ovat musta, punainen ja hopea. Xperia pron ulkomitat ovat 120 x 57 x 13,5 mm ja paino 140 grammaa. Laite tulee kauppoihin toisen vuosineljänneksen aikana.

Engadget, The Sony Ericsson Xperia Pro

Xperia neo

Xperia neo on jatkoa Sony Ericssonin puhelinten ominaiselle muotokielelle, jossa tyylikäs muotoilu yhdistyy erinomaiseen ergonomiaan ja käytettävyyteen – erityisesti valokuvia otettaessa. Ominaisuudet ovat hyvin lähellä Xperia pron vastaavia, lukuunottamatta puuttuvaa fyysistä QWERTY-näppäimistöä. Neosta löytyy mm. 3,7 tuuman monikosketusnäyttö (854×480) Sony Mobile BRAVIA Engine -tekniikalla, gigahertsin Snapdragon-suoritin, kahdeksan megapikselin automaattitarkenteinen kamera Exmor R -kuvakennolla ja LED-salamalla, kahden megapikselin etukamera, kahdeksan gigatavun microSD-muistikortti sekä HDMI-liitäntä. Värivaihtoehtoja ovat sininen, punainen ja hopea. Xperia neon mitat ovat 116 x 57 x 13 mm ja paino 126 grammaa. Kauppoihin se tulee ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä.

Engadget, The Sony Ericsson Xperia Neo