Uusimmat

Sony Ericssonilta pieniä päivityksiä matkapuhelinmalleihin

19.07.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Sony Ericsson on toistaiseksi pitänyt mallistonsa selkeänä ja pienenä toisin kuin kilpailija Nokia. Nyt ruotsalais-japanilainen matkapuhelinvalmistaja päivitteli taas mallistoaan, mutta kokonaan uusia malleja ei ilmestynyt.

P910 – Parannuksia ulkonäköön ja QWERTY-näppäimistö

Sony Ericssonin kolmannen sukupolven älypuhelin P910 on hieman paranneltu versio aiemmasta P900:sta. Ulkonäkö on saanut hieman enemmän tyylikkyyttä ja nyt mukana on myös QWERTY-näppäimistä käännettävässä läpässä. Vaikka näppäimistö on kohtuu pieni, on sen tuntumaa kehuttu eli kyseessä on ilmeisesti kohtuu onnistunut parannus.

Sisäänrakennettu muisti on kasvanut P900:n 16 megatavusta 64 megatavuun ja nyt mukana toimitetaan myös isompi 32 MB Memory Stick Duo -muistikortti. P910:ssä Duo-korttien maksimi koko on kasvanut gigatavuun asti.

Näyttö parannetussa mallissa on huippuluokkaa, eli se pystyy toistamaan huiman 18-bitin verran värejä (262 144). Kamera pysyy samana kuin P900:ssa, eli käytössä on VGA-tason kenno.

Ohjelmisto on myös kokenut pienoisia uudistuksia, joista suurin on ehkä kehittyneemmät sähköpostiominaisuudet. Ohjelmia uutuuden mukana tulee myös muutama, kuten Operan täysversio.

Puhelin tulee markkinoille vuoden kolmannella neljänneksellä ja sen näppäimistöstä tehdään viisi eri variaatiota.

K500, Z500i ja S710a

Loput Sony Ericssonin uutuuksista ei paljoa liikuta Suomessa asuvia kuluttajia. Toki K500 on varsin houkutteleva malli hintaisekseen ja siitä olemmekin kertoneet aiemmin Mobiili Muropaketissa, mutta kaksi muuta, Z500i ja S710a, ovat erittäin pieniä päivityksiä edeltäjistään jenkkien markkinoille.

Bluetooth on valttia lisävarusteissa

Puhelinpäivityksien lomassa julki tuli myös kolme uutta oheislaitetta, jotka kaikki käyttävät hyödyksi Bluetooth-yhteyttä. Kaksi näistä, Akono HBH-660 ja HBH-300, ovat hands-free-kuulokkeita, joista HBH-660 sisältää jopa soittajan nimen näytön. Kolmas lisävaruste on kovaäänisellä varustettu telakka, jonka avulla voidaan puhua puheluita ympäri huonetta, ilman että puhelinta tarvitsee kantaa mukana. Telakan mallimerkintä on CSS-25.