UUSIMMAT

Sony ilmoitti suunnitelmistaan Android 5.1 -päivityksen suhteen

05.06.2015 09:29 | Juha Kokkonen | 9

Android 5.0, Lollipop rolls for the Xperia Z Series, Android 5.1 coming for Xperia M2 and Xperia M2 Aqua...

Sonyn tuore ilmoitus tekee varmasti monet Xperia-käyttäjät tyytyväiseksi, sillä yritys on kertonut virallisessa blogissaan suunnitelmistaan tarjota Android 5.1 Lollipop -päivityksen lukuisille mobiililaitteilleen. Päivityksen piirissä ovat Xperia Z, Z1, Z2 ja Z3-sarjan puhelimet ja taulutietokoneet sekä myös edullisemmat M2-, M2 Aqua-, T2 Ultra- ja C3-mallit. Päivitys tulee saataville heinäkuusta lähtien ja se saapuu ensimmäisenä uusimmille huippumalleille. Päivitysaikataulu riippuu mallin ohella myös markkina-alueesta ja operaattorista.

Sony Mobile Blog, Android 5.0, Lollipop rolls for the Xperia Z Series, Android 5.1 coming for Xperia M2 and Xperia M2 Aqua…

Keskustelu

Onkohan tuossa nyt sitten korjattu se virrankulutus "ominaisuus", eli jos päivittää Lollipoppiin elikkä 5.0:aan niin virtaa alkaa kulumaan ihan isän kädestä? Itse en ole alkanut päivittämään tuota Set Yks Kompaktia juuri tuon pelon takia. Mutta entä sitten 5.1?

Jotkut on sanoneet, että puhelin kannattaa resetoida ton päivityksen jälkeen, mutta en itte omista, joten paha sanoa.

No meidän emännällä on Z3 Compact ja ei siinä lollipopin (5.0.2) virrankulutuksessa eroa ole kitkatiin verrattuna.
Tosin puhelimeen ei ole asennettu mitään kummoisia ohjemia lukuun ottamatta fonecta calleria, whats appia, op mobiilsoftaa, VR Veturia jne..
Asetusten palautus tehtiin asennuksen jälkeen koska ilman palautusta puuttui tosiaan ominaisuksia (jotka tuli kylläkin palautuksen jäkeen esille).
Puhelimella ei pahemmin surffailla (pävittäin soitetaan, tekstaillaan, hoidetaan sähköpostit katsotaan sää jne) ja silti akku tarvitsee ladata keskimäärin kerran viikossa.
Eli kyllä se akun kulutus johtuu jostain muusta kuin lollipopista, yleensä siitä että ei vain viitsitä tehdä sitä palautusta…

Ei ainakaan omaan Z1 compact mallissa mitään muutosta tullut virrankulutukseen.
Ainoa silmiinähtävä ero on käynnistyksen yhteydessä tuleva appien optimointi välillä ja joutuu aika kauan odottamaan että saa pin koodin ruutu esille.
Ja juuri kyseinen puhelimen nollaus on auttanut monia android 5.0 päivityksen jälkeeen.
Omassa käytössä akkku riittää n2 päivän ajan ja se sisältää surffailua ja sähköpostin lukemista.
Pelamista en harrasta puhelimilla kuin ehkä kerran puolessa vuodessa niin siitä en pysty sanomaan mitään.
Omasta mielestä eii hirveän paljon muutosta tullut kuin ulkoasuun ja vähän muokattiin pika asetusten valikko huonommaksi.
Tuo android 5.1 päivitystä voi varmaan odottaa ehkä marras,joulukuussa saatavaksi tänne suomeen (z1c) jos normi aikatalu pitää yllä.

Toivotaan, että saadaan tuo Z1 Compactille. Erittäin hyvä uutinen, että vanhempiakin puhelimia päivitetään enemmän kuin vuosi. Mitäs tämä nyt on ollut markkinoilla? puolitoista vuotta (18kk) Mitään kummempia uutuuksia tuo 5.1 ei tunnu tarjoavan nykyiseen verrattuna, mutta päivitys on hieno juttu.

Päivitin Lollipopin omaan Xperia Z:aan joka julkaistiin jo 2013. Sonylle pisteet vanhempien mallien päivityksestä. Z on jo melko tehokas laite, joten sen elinkaari pitenee mukavasti. Tosin laitoin ennakkotilaukseen Z3+. Akunkestossa ei mitään eroa kittikattiin, mutta Sonyn Lollipopissa on pari tehokkaampaa Stamina tilaa, joilla saa akunkeston venytettyä hätätilanteessa todella pitkäksi.

Vois kahttoo onkkoon tuossa Lollipopissakkaan mittään uutta. Joku tuossa ylempänä mainihtikij jo, että oesi parempi Stamina-tila siinä. Van sehä se minnuu kiinnostaaki, ku tuota akkuo ee joka päevä kehttoa laata!

Minähi oon päevittäny tuon Lollipopin jo aekata sitten. Hyvin toemii! Ee tuo minunkkaan mielestä huonontanu akun kestoo niiku yhteän. Mikä se sitten oli se juttu, että 5.0 alentais akunkestoo?

Mulla on xperia z (lollipop 5.1.1) ja mielestäni staminatila ei toimi niinkuin pitäisi, koska esim. whatsupviestit tulevat läpi, vaikka puhelin on valmiustilassa! Onko muilla moisia huomioita?

Muropaketin uusimmat