Uusimmat

Sonyn Xperia Z5 -malliston kameraohjelmisto sai päivityksen

16.11.2015 13:42 Pekko Lainiala

Sony on aloittanut eilisen ja tämän päivän aikana päivitetyn kameraohjelmiston jakelun Xperia Z5 -malleille. Luvassa ei ole suuria muutoksia, sillä oleellisin uudistus on se, että eri tilojen välillä voidaan vaihtaa helposti yhdellä pyyhkäisyllä. Sonyn Xperia-puhelimien kameraohjelmisto on saanut usein moitteita siitä, että automaattitila on aina oletuksena valittuna, vaikka käyttäjä vaihtaisi tilan esimerkiksi manuaaliksi.

Ruutua pyyhkäisemällä voidaankin nyt vaihtaa erittäin vikkelästi manuaali-, automaatti-, video- ja AR Effect -tilojen välillä, joten automaattitilan aiheuttamaan ärsytykseen saadaan ainakin pientä helpotusta. Osa XperiaBlogin lukijoista kokee kameran käynnistyvän päivityksen jälkeen nopeammin, mutta TaskuMuron testikappaleiden välillä ei merkittävää eroa synny (päivitetty Z5 vs. päivittämätön Z5 Compact).

Mikäli taskusta löytyy Xperia Z3+, voivat innokkaimmat kikkailijat kokeilla uutta ohjelmistoa APK-paketin avulla, joka löytyy XperiaBlogin uutisesta. Z3+:aa vanhemmissa malleissa sovellusta ei kannata kokeilla, sillä käyttäjät ovat raportoineet virheilmoituksen lävähtävän ruudulle. Xperia Z5 -malleihin päivityksen pitäisi saapua normaalisti OTA:na.

XperiaBlog, New Sony Camera app with refreshed UI rolling for Xperia Z5 series