Uusimmat

Taittuvanäyttöisistä puhelimista hiljalleen valtavirtaa – Doogee Flip X ja Blackview Hero 10 edustavat pienempien valmistajien kompakteja tulkintoja aiheesta

Kuva: @ Muropaketti / Samuli Herttua

02.03.2024 12:45 Samuli Herttua

Taittuvien puhelimien markkinat ovat olleet totutusti isojen puhelinvalmistajien leikkikenttää. Simpukkamallisesti taittuvia puhelimia ovat Suomeen tuoneet isoista valmistajista ainakin Samsung sekä Motorola. MWC-messuilla nähtiin jo vilaus siitä, kun harvinaisemmat kiinalaiset valmistajat tuovat kilpailijansa näytille.

Valmistajina Doogee ja Blackview voi olla suomalaisille hieman harvinaisempia tuttavuuksia. Perinteisesti molemmat valmistajista ovat keskittyneet todella massiivisten iskunkestävien puhelimien tekemiseen.

Kumpikaan simpukkamalli ei selvästikään taistele suorituskyvyn puolesta huippumalleja vastaan, sillä molemmat puhelimet ovat varustettu halvempaan hintapisteeseen tarkoitetulla MediaTekin Helio G99 -järjestelmäpiirillä. RAM-muistia on pääkuvan Doogeessa 8 gigatavua, ja Blackview’ssä 12 gigatavua. Tallennustilaa molemmissa on kiitettävät 256 gigatavua.

Kuva: @ Muropaketti / Samuli Herttua

Molemmissa malleissa on etunäyttö kansinäytössä. Blackview’ssä näyttö on lähinnä vilkaisua varten, sillä se on kooltaan noin alle neljäsosan kansipinta-alasta ja ympyränmuotoinen. Doogeen etunäyttö muistuttaa edellisvuosien Motorola Razr -mallien näyttöä, joka ei aivan peitä koko kantta. Messuilla oleva, alla näkyvä Doogeen yksilö oli todellinen demolaite, sillä kansinäyttö ei toiminut lainkaan.

Kansien alta paljastuu molemmissa malleissa täsmälleen samankokoiset näytöt. Kummassakin on 6,9 tuumainen AMOLED-näyttö, ja tarkkuudeltaan ne ovat molemmat FHD+ -tasoa.

Akkujen kapasiteetit ovat taittuville puhelimille hyvin perinteiset, sillä Doogeessa on noin 3800 milliampeeritunnin akku. Blackviewin tapauksessa mainosmateriaaleissa puhutaan 4000 milliampeeritunnin akusta, vaikkakin puhelimen näytössä paistelee 2630 milliampeeritunnin lukema. Myös maksimilataustehossa Blackview vie pidemmän korren 45 watin latauksella, kun Doogee joutuu tyytymään 18 wattiin.

Molemmissa puhelimessa on kaksi takakameraa. Yllä olevan kuvan Blackview’ssä pääkameran tarkkuus on jopa 108 megapikseliä, kun taas Doogeessa tarkkuus jää 50 megapikseliin. Ultralaajakameroiden tarkkuudet jäävät Doogeessa 5 megapikseliin ja Blackviewissä 8 megapikseliin. Etukameroiden tarkkuudet ovat vastaavasti Doogeessa 20 megapikseliä ja Blackviewissä 32 megapikseliä.

Puhelimien hintoja tai saatavuutta Suomessa ei ollut saatavilla.