Uusimmat

TaskuMuron ensituntumat Nokia N97:stä

10.07.2009 00:42 Juha Kokkonen

Saimme Nokialta testattavaksi yrityksen uuden lippulaivan eli eilen (9.7) Suomessa virallisesti myyntiin saapuneen noin 650 euron hintaisen N97-mallin. Laite on varustettu 3,5-tuumaisella kosketusnäytöllä, jonka resoluutio on 640×360. Päällikansi liukuu sivuun ja alta paljastuu QWERTY-näppäimistö. Jokaisella näppäimellä on vaihtoehtoinen merkki ja sinisellä nuolella saadaan tuotettua Ö-, Ä- ja Å-kirjaimet, numerot sekä yleisimmät erikoismerkit. Näppäimistön tuntuma on hyvä ja kirjoitus sujuu heti alusta alkaen sujuvasti. Muutenkin laitteen päällipuoli, näyttö ja sen liukumekanismi ovat jämerän ja laadukkaan oloiset.

Ihmetystä herättää laitteen takapuolen halvan oloinen ja heppoinen muovikuori, joka on kiinni pienillä muoviklipsuilla. Muovikuoren alle asennetaan SIM-kortti, akku (BP-4L) ja microSD-muistikortti. Puhelimen kyljiltä löytyy micro-USB- ja 3,5 mm:n AV-liittimet, äänenvoimakkuuden ja näppäinlukon säätönäppäimet sekä pikanappi kameraan.

N97:n internet- ja verkko-ominaisuudet ovat erinomaiset, siihen on integroitu 32 gigatavua käyttömuistia, LED-kaksoissalamalla varustettu viiden megapikselin kamera Carl Zeiss -optiikalla sekä etupuolelle erillinen kamera (176×144) videopuheluja varten ja A-GPS-toiminto. Puhelimessa on Symbian S60 5th Edition -käyttöjärjestelmä ja aloitusnäkymään saa yksilöityä eri toimintoja, kuten uutisvirtoja, sovelluksia, sähköpostin ja pikakuvakkeita. Laite painaa 150 grammaa, sen puheajaksi ilmoitetaan 570 minuuttia ja valmiusajaksi 430 tuntia (GSM).

TaskuMuro palaa Nokia N97:n ominaisuuksiin ja käyttökokemuksiin vielä tarkemmin myöhemmässä vaiheessa, kunhan laitteen ominaisuuksiin ehditään tutustumaan tarkemmin. Nokia N97 -puhelimesta ja käyttökokemuksista voi keskustella MuroBBS:ssä.

MuroBBS, Nokia N97