Uusimmat

TaskuMuron Nokia-spesiaali: Lue uuden strategian yksityiskohdat

11.02.2011 14:00 Sampsa Kurri

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop ja Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer

Nokia julkaisi tänään klo 9:30 Suomen aikaan lehdistölle tiedot laajasta strategisesta kumppanuudesta Mircosoftin kanssa uuden maailmanlaajuisen mobiilin ekosysteemin luomiseksi. Kello 12 alkaa Lontoossa järjestettävä Nokian tiedotustilaisuus, jossa kerrotaan yrityksen uudesta tulevaisuuden strategiasta paikan päällä olevalle lehdistölle, analyytikoille ja sijoittajille. Tiedotustilaisuutta voi seurata suorana live-webcast-lähetyksenä Nokian sivuilta.

Muropaketin mobiilipuolen uutisiin ja artikkeleihin keskittyvä TaskuMuro uutisoi tänä aamuna kattavasti Nokian uudesta strategiasta ja sen tärkeimmistä yksityiskohdista. Lue lisää alla olevien linkkien takaa ja osallistu Muropaketin aktiiviseen keskusteluun aiheesta MuroBBS-keskustelupalstalla.

 

Nokian uusi älypuhelinstrategia perustuu Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmään

Uuden strategian mukaan yritys solmii strategisen kumppanuuden Microsoftin kanssa luodakseen uuden globaalin mobiiliekosysteemin. Microsoftin viime syksynä julkaistu Windows Phone -käyttöjärjestelmä tulee olemaan Nokian uusi ensisijainen älypuhelinalusta.

TaskuMuro, Nokian uusi älypuhelinstrategia perustuu Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmään

 

Nokia paljasti Symbianin ja MeeGon kohtalon

Uuden strategian mukaan MeeGosta tulee avoimeen lähdekoodiin perustuva mobiili käyttöjärjestelmähanke. MeeGo painottuu jatkossa enemmän uuden sukupolven laitteiden, alustojen ja käyttäjäkokemusten markkinamahdollisuuksien tutkimiseen. Symbian jatkaa toimivana alustana, johon tehtyjä investointeja hyödynnetään tuomaan lisäarvoa.

TaskuMuro, Nokia paljasti Symbianin ja MeeGon kohtalon

 

Nokian uusi organisaatiorakenne: Smart Devices- & Mobile Phones -yksiköt

Huhtikuun alusta lähtien Nokialla on uusi organisaatiorakenne, jossa on kaksi erillistä liiketoimintayksikköä: Smart Devices ja Mobile Phones. Nämä keskittyvät Nokian keskeisiin liiketoiminta-alueisiin, älypuhelimiin ja massamarkkinoille tarkoitettuihin matkapuhelimiin. Kummallakin yksilöllä on tulosvastuu sekä kokonaisvastuu kuluttajakokemuksesta, mukaan lukien tuotekehitys, tuotehallinta ja tuotemarkkinointi.

TaskuMuro, Nokian uusi organisaatiorakenne: Smart Devices- & Mobile Phones -yksiköt

 

Microsoft esitteli: Tältä näyttää Nokian Windows Phone

indsorissa, Englannissa järjestetyssä Nokia Senior Leadership -tilaisuudessa Microsoftin Windows Phone -osaston johtaja Joe Belfiore oli esitellyt Windows Phone -laitetta, jonka sinisävyinen lukitusruutu oli varustettu Nokian logolla.

TaskuMuro, Microsoft esitteli: Tältä näyttää Nokian Windows Phone

 

Nokian Windows Phone -älypuhelimissa uniikit rauta- ja sovellusratkaisut

Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer paljasti, että Nokian Windows Phone -älypuhelimissa on käytössä uniikit rauta- ja sovellusratkaisut.

TaskuMuro, Nokian Windows Phone -älypuhelimissa uniikit rauta- ja sovellusratkaisut

 

Nokia tulee aina olemaan suomalainen yritys, koti Suomessa

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop vastasi Lontoossa järjestettävssä tiedotustilaisuussa suomalaisen toimittajan kysymykseen: ”Väheneekö Nokian työpaikat Suomessa ja mitä tapahtuu Nokialle Suomessa?”. Elop teki selväksi, että Nokia tulee aina olemaan suomalainen yritys ja Suomi on Nokian koti. Elopin mukaan paras asia, mitä Nokia voi tehdä Suomelle, on menestyä.

TaskuMuro, Nokia tulee aina olemaan suomalainen yritys, koti Suomessa

 

Nokialla oli kolme vaihtoehtoa, neuvotteli myös Googlen kanssa

Nokian tiedotustilaisuudessa esitettiin toimitusjohtaja Stephen Elopille kysymys, neuvotteliko Nokia myös Googlen Android-käyttöjärjestelmän ja ekosysteemin käyttöönotosta.

TaskuMuro, Nokialla oli kolme vaihtoehtoa, neuvotteli myös Googlen kanssa

 

Nokian toimitusjohtaja vastasi Google-pomolle Twitterissä, viittasi Wrightin veljeksiin

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on vastannut Googlen tekniikkajohtaja Vic Twitterissä kesken Lontoossa järjestettävän tiedotustilaisuuden: ”kaksi polkupyörävalmistajaa Daytonista Ohiosta päättivät eräänä päivänä lentää”

TaskuMuro, Nokian toimitusjohtaja vastasi Google-pomolle Twitterissä, viittasi Wrightin veljeksiin

 

Nokia ajaa Symbianin hiljalleen alas

Tarkempaa aikataulua ei ole vielä tiedossa, mutta Nokian tarkoituksena on ottaa kaikki hyöty irti Symbianista koko alasajon ajan. Ihamuotilan mukaan Symbianin käyttöliittymä tulee saamaan vielä päivityksiä ja sovelluksia julkaistaan myös lähitulevaisuudessa. Tilaisuudessa julkaistu dia Nokian laitteiden myyntijakautumasta lähitulevaisuudessa kertoo kuitenkin kaiken tarpeellisen – Symbian siirtyy kokonaan pois Windows Phonen tieltä.

TaskuMuro, Nokia ajaa Symbianin hiljalleen alas