Uusimmat

Uusi iPod Photo

31.10.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Applen iPod on maailman myydyin MP3-soitin tähän päivään mennessä, eikä suosio näytä hiipumisen merkkejä. Tällä hetkellä soitin kulkee neljännessä polvessa ja sen pelätään loppuvan jälleen kerran joulumarkkinoilta. Suosion saattelemana se on kerännyt myös muita versioita, joista suosituin on Microdrive-kiintolevyyn luottava iPod Mini, joka julkistettiin aiemmin tänä vuonna. Hiljattain Apple laajensi iPod-mallistoaan myös U2-aiheisella iPod Special Editionilla sekä tämän artikkelin aiheena olevalla iPod Photolla.

IPod Photo on hieman paranneltu normaalista iPodista, mutta erot jäävät lähinnä paljon mainostettuun kuvatukeen, joka on mahdollistettu värinäytön avulla. Näytön pikselikoko on 220 x 176 ja värimäärä on puolestaan 65 tuhatta.

Soittimesta ei saa ollenkaan alle 40 gigan mallia, joten tyytyminen on 549 euron hintaiseen 40 GB malliin tai 659 euron hintaiseen 60 GB malliin, joka on suurin markkinoilla oleva iPod. Hinnat ovat toki suolaisia, varsinkin verrattuna parenteisiin malleihin.

Valokuvat laitteeseen siirretään iTunes-ohjelman välityksellä, josta löytyy versio niin Mac OS X:lle kuin Windowsillekin. Jos kuvat ladataan erillisellä kuvansiirtäjällä, eivät ne ilmesty soittimen kuvakirjastoon. Valokuvaajille iPod Photosta ei siis ole paljoakaan iloa ja kuvatuki tuntuukin pahasti puutteelliselta.

Kuvia voi toistaa myös television ruudulla erillisellä AV-sarjalla. Akkukestoa on parannettu muihin malleihin verrattuna hieman, eli se on nyt 15 tuntia.