Uusimmat

Valmistajat hylkäämässä Helio X30 -järjestelmäpiirin?

17.03.2017 09:24 Muropaketin toimitus

Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri on eittämättä tämän vuoden kuumin tulokas sarallaan. Mediatek yrittää pistää kampoihin omalla ”halpislippulaivapiirillään” nimeltä Helio X30. Aiemmin uutisoitiin piirin viivästyvän, mutta viimeisimmät huhut Anzhuon mukaan kertovat eri valmistajien hylänneen ajatuksen piirin käyttämisestä omissa laitteissaan.

Varmana pidetään ainakin LeEcon turvautumista muihin ratkaisuihin, mutta muita valmistajia uutisessa ei nimetä. Aiemmin esimerkiksi Meizu on ilmoittanut ottavansa uuden piirin käyttöön.

Syyksi X30:n hylkäämiseen kerrotaan sen suorituskykyongelmat ja Mediatekin vaikeudet valmistaa tarpeeksi piirejä. Heliota on tarkoitus valmistaa 10 nanometrin viivanleveydellä, aivan kuten Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriäkin, mutta ilmeisesti Mediatek ei ole saanut tuotantolinjojaan toimimaan täydellä höyryllä.

Aivan ongelmitta ei Qualcommin uutuuskaan ole selvinnyt. Vahvojen huhujen mukaan 835-piirejä ei riitä niin paljon kuin markkinat niitä vaatisivat. Suorituskyky- tai lämpöongelmista ei kuitenkaan ole raportoitu.

Muropaketin uusimmat