Uusimmat

Verizon julkisti iPhonen CDMA-verkkoonsa – Jobs ei sittenkään paikalla

11.01.2011 19:22 Juha Kokkonen

Verizon & Apple iPhone 4

Matkapuhelinoperaattori Verizon on juuri odotusten mukaisesti julkistanut omassa CDMA-3G-verkossaan toimivan Apple iPhone 4:n. Kello 18 Suomen aikaa alkanut lehdistötilaisuus pidettiin New Yorkissa. Aiemmin AT&T oli ainoa mobiilioperaattori Yhdysvalloissa, jolla oli yksinoikeus iPhonen myyntiin.

Julkistustilaisuuden alussa Verizonin Lowell Macadam ja Dan Dee pohjustivat itse iPhone-uutisen paljastamista ylistämällä oman CDMA-kanavointitekniikkaan perustuvan 3G-verkkonsa kapasiteettia, luotettavuutta ja suorituskykyä. iPhone 4 -asiakkaille yritys lupaa siis verkon puolesta erinomaista käyttökokemusta. Verizonin hiljattain avattua kehittyneempää LTE-verkkoa iPhone ei valitettavasti vielä tue.

iPhone 4 tulee Verizonin nykyisille asiakkaille ennakkotilattavaksi helmikuun 3. päivä ja helmikuun 10. päivä laite on kaikkien saatavilla Verizonin verkkokaupassa, myymälöissä sekä Apple Storeissa. Kytkykauppahinnaksi ilmoitettiin 199 dollaria 16 Gt mallin osalta ja 299 dollaria 32 Gt mallin osalta. Muilta osin kyseessä on sama laite, kuiten nykyiset iPhone 4 -laitteet, mutta CDMA-tuen vuoksi sen antennia on uudistettu.

Vastoin odotuksia ja ennakkohuhuja Applen Steve Jobs ei ollut paikalla, vaan häntä tuurasi yrityksen operatiivinen johtaja Tim Cook.

Applen lehdistötiedote

Engadget, Live from Verizon’s iPhone event

Muropaketin uusimmat