Uusimmat

Windows 10 Anniversary -päivityksen työkalut mahdollistavat sovellusvalikoiman rajun kasvun

30.03.2016 22:18 Petrus Laine

Windows 10 Mobile Anniversary Update

Microsoft on esitellyt tänään aiemmin Redstonena tunnetun Windows 10 -päivityksen. Päivitys tullaan tuntemaan virallisesti nimellä Windows 10 Anniversary -päivitys. Päivityksen mukana myös Windows 10 Mobile ja Windows 10:ä käyttävät taulutietokoneet tulevat saamaan lukuisia kaivattuja uudistuksia.

Windows 10 Mobilen käyttäjien kannalta ilman muuta merkittävimmät uudistukset koskevat ohjelmistopuolta. Microsoft tuo vihdoin saataville Project Centennial- ja Project Islandwood -ohjelmat, eli työkalut Win32-, .NET- ja iOS-ohjelmien kääntämiseen Universal Windows Platform -yhteensopiviksi. Kehittäjät voivat lisäksi käyttää Visual Studion Xamarinin avulla samaa koodia ohjelmien Android-, iOS ja UWP-versioiden kanssa.

Connected Devices -päivitys puolestaan siirtää Ilmoituskeskuksen osittain pilveen, jolloin kaikki ilmoitukset ovat nähtävissä kaikilla Windows 10 -laitteilla. Samalla muun muassa Cortanaa parannetaan monen laitteen käyttöä ajatellen, ja muutoinkin useamman Windows 10 -laitteen hallinta onnistuu jatkossa helpommin.

Microsoft tuo lisäksi markkinoille universaalin Windows 10 -styluksen, jonka se on kehittänyt yhteistyössä Wacomin kanssa. Se tulee toimimaan kaikilla Windows 10 -laitteilla, jotka voivat tukea styluksia. Sen mukana tulee myös Windows Ink -rajapinnat, jotka mahdollistavat styluksen hyödyntämisen erilaisissa ohjelmissa helposti.

Voit lukea lisää Windows 10 Anniversary -päivityksestä Muropaketin uutisartikkelista ja Microsoftin blogista.