Uusimmat

WinMO 6.5 -puhelimet syyskuussa, WinMo 7 -puhelimet huhtikuussa 2010?

07.02.2009 13:48 Juha Kokkonen

Windows Mobile 6.5:een liittyen on liikkunut paljon spekulaatiota viime viikkoina ja sen julkaisun on odotettu sijoittuvan Mobile World Conference -tapahtumaan parin viikon päähän. Ensimmäisten WinMo 6.5 puhelimien on odotettu saapuvan markkinoille vuoden kolmannella neljänneksellä ja nyt ZDNetin Mary-Jo Foleyn lähteistään saamien tietojen mukaan tieto pitää kutinsa.

Tarkemmin sanottuna Foleyn mukaan valmistajat pääsevät käsiksi 6.5:n kultakoodiin huhtikuussa ja ensimmäiset puhelimet näkevät päivänvalon syyskuussa. Lisäksi hän tietää kertoa, että Windows Mobile 7:n beta-koodi tulee saataville tämän vuoden marraskuussa ja ensimmäiset laitteet tulevat markkinoille huhtikuussa 2010. WinMo 7:ään on siis vielä aikaa yli vuosi, mutta toisaalta ennen sitä on luvassa merkittävä päivitys edelliseen versioon.

Viimeisin Windows Mobile -huhu pyörii Windows Phone / ZunePhone -käsitteen ympärillä. Microsoftin omasta älypuhelimestahan on ollut spekulaatioita tasaisin väliajoin ties kuinka pitkään, mutta Microsoftin eri edustajat ovat tyrmänneet puheet kerta toisensa jälkeen. Digitimesin tuoreen uutisen mukaan Microsoft olisikin tulevaisuudessa muuttamassa Windows Mobilen Windows Phone -nimen alle. Huhun lähteet ovat peräisin Taiwanista, mutta juttu tuntuu vielä tässä vaiheessa hieman hataralta.

Engadget, First WinMo 6.5 handsets in September ’09, 7.0 in April ’10?

Engadget, Microsoft insists it’s not making a phone, rumored to be rebranding WinMo to ”Windows Phone”