Uusimmat

Xiaomin rahoittama Huami esitteli uuden Amazfit -älykellon

31.08.2016 08:22 Juha Kokkonen
Kuva: Xiaomi Today

Kuva: Xiaomi Today

Eilen Kiinassa päivänvalon näki uusi Huami Amazfit -älykello, jonka taustalla on monille TaskuMuronkin lukijoille tuttu älypuhelinjätti Xiaomi. Asiasta uutisoi Xiaomi Today. Huamin toiminta on tuettu pääosin Xiaomin rahoituksella, vaikka kyseessä onkin oma brändinsä.

Vesi- ja pölysuojattu (IP67) Amazfit on varustettu naarmunkestävillä keraamisilla kehyksillä sekä kaksivärisellä 22 mm leveällä pikakiinnitteisellä rannehihnalla. Kellon painoksi ilmoitetaan 53,7 grammaa. Laite on yhteydessä Android- ja iOS-laitteisiin Xiaomi MiFit-sovelluksen avulla. Kellon käyttöjärjestelmä on ilmeisesti Xiaomin/Huamin omaa käsialaa.

Kuva: Xiaomi Today

Kuva: Xiaomi Today

Amazfitistä löytyy 1,34-tuumainen värinäyttö, jonka tarkkuus on 300 pikseliä halkaisijalla. Sisällä on myös 1,2 GHz kaksiydinsuoritin, neljä gigatavua tallennustilaa, puoli gigatavua RAM-muistia. Yhteyspuolelta löytyy Bluetooth LE, WiFi ja GPS.  Virtaa antamassa on 280 mAh akku, jonka luvataan kestävän jopa 35 tuntia GPS:n ollessa päällä, viisi päivää ilman GPS:ää ja 11,5 päivää virransäästötilassa.

Huawei Amazfitin myynti alkaa Kiinassa tänään 799 yuanin eli vajaan 110 euron hintaan. Laitetta tuskin nähdään Euroopan markkinoilla, mutta sen voi toki tilata kiinalaisten verkkokauppojen kautta.