Uusimmat

Rakettimaisen suosion saanut Zoom-sovellus on taas huolenaiheena – Intel varoitti uhasta

02.05.2020 19:47 Muropaketin toimitus

Koronaviruspandemia on pakottanut miljoonat ihmiset koteihinsa viimeisen parin kuukauden aikana. Zoom-videoneuvottelusovellus on samalla nostanut suosiotaan.

Zoomin suosion nousu on ollut suorastaan huikaisevaa. Vielä joulukuussa sovelluksella oli 10 miljoonaa käyttäjää – maaliskuussa luku oli 200 miljoonaa ja huhtikuussa määrä oli noussut jo 300 miljoonaan käyttäjään.

Palvelu on myöntänyt, ettei se ole pysynyt valtavan suosion tahdissa. Zoomin tietoturvallisuutta ja yksityisyydensuojaa onkin kritisoitu laajalti. Lisäksi palvelua ovat vaivanneet zoombombing-hyökkäykset, joissa kutsumattomat vieraat ovat vallanneet palavereja. Muutama viikko sitten palvelu lupasi parannuksia tähänkin vaivaan.

Tietoturvauhat eivät tunnu päästävän Zoomia edelleenkään helpolla. Intel raportoi nyt, että sovellus on altis Yhdysvaltain ulkopuolisten tiedustelupalveluiden nuuskimiselle. Analyysi on toimitettu Yhdysvaltain hallitukselle ja lainvalvontaviranomaisille. Google puolestaan kielsi työntekijöiltään Zoomin käyttämisen.

Zoomin suosion on huomannut myös Google, joka teki Meet-palvelustaan ilmaisen.

Muropaketin uusimmat