Uusimmat

Samsung kehitti uudenlaisen akun, latautuu viisi kertaa nykyisiä nopeammin

29.11.2017 09:14 Muropaketin toimitus

Erilaisia puhelinten pikalataustekniikoita on käytössä useita. Quick Chargen, Dash Chargen ja Superchargen rinnalle saattaa ilmaantua taas uutta tekniikkaa – tällä kertaa Samsungilta.

Samsung Advanced Institute of Technologylle (SAIT) on ZDnetin mukaan myönnetty patentti uudenlaisesta akkutekniikasta. Sen ansiosta litium-ioniakun kapasiteettia voidaan nostaa 45 prosenttia ja latausnopeus viisinkertaistaa. Tunnin latausaika putoaisi siis vain 12 minuuttiin.

Keksintö perustuu piidioksidin avulla valmistettuihin grafeenipalloihin. Kuumentamalla piidioksidi 1000 celsius-asteeseen saatiin aikaan popcornmaisia rakenteista, joiden keskellä oli edelleen pala piidioksidia, mutta joista rönsyili grafeenisäikeitä. Lopullisen akun anodi on valmistettu grafeenipalloista, ja katodi on päällystetty samalla materiaalilla. Vielä 500 tyhjennys/lataus -syklin jälkeen akku säilyttää 78,6 prosenttia kapasiteetistaan.

Tekniikkaa sopii kuluttajaelektroniikan ohella käytettäväksi myös sähköautoissa, joiden latausaikaa se voi myös lyhentää dramaattisesti. Patentti on myönnetty yhtiölle Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa. SAIT on aiemmin kehittänyt esimerkiksi Samsungin QLED-televisioissa käytettävää kvanttipistetekniikkaa.

Muropaketin uusimmat