Uusimmat

Samsungille patentti näytön alta toimivasta sormenjäljenlukijasta

29.11.2017 19:02 Muropaketin toimitus

Samsungin on vihjailtu esittelevän uutta Galaxy S9-malliaan jo tammikuun alussa CES-tapahtumassa. Pian selviää varmuudella, osaako Galaxy S9 lukea sormenjäljen näyttölasin läpi vai ei.

Tekniikkaan liittyvää patenttia Samsung on hakenut jo huhtikuussa, mutta se myönnettiin ja julkistettiin vasta nyt. Hakemuksessa kuvaillaan tekniikka, joka mahdollistaa sormenjäljen lukemisen peräti 12 eri kohdalta näyttöä.

Anturi sijaitsisi patenttihakemuksen mukaan pintalasin ja varsinaisen kosketuksen tunnistavan kerroksen välissä. Kaiken pohjalla olisi vielä paineentunnistin. Näin esimerkiksi salaisten valokuvakansioiden selaaminen olisi helppoa. Mikäli sormella on pääsy kyseisiin kuviin, voi niitä selata puhelimen näytöllä aivan perinteiseen tapaan. Jos taas sormella ei ole oikeuksia, saa sillä pyyhkien nähtäväksi vain osan kuvista.

Samanlaista toiminnallisuutta esitellään myös viesteihin ja osoitekirjaan liittyen. Mikäli puhelin on jonkun muun kun sen omistajan kädessä, esitetään näytöllä vain rajallisesti informaatiota. Pankkisovellus voisi myös esittää näytöllä eri asioita riippuen käyttäjästä.

Muropaketin uusimmat