Uusimmat

Ulkonäkö ja tekniset ominaisuudet

06.06.2016 12:24 Pekko Lainiala

acer-predator-8-002-03062016
Predator 8:n etupuolen hallitsevimpana ulkonäöllisenä seikkana voidaan pitää neljää ”Predator Quadio” -kaiutinta. Kaiuttimien lisäksi etupuolelle on sijoitettu kahden megapikselin etukamera sekä 8-tuumainen näyttö, jota kiertävä musta ”sururaita” on melkoisen leveä, etenkin kun Acer markkinoinnissaan kehuu näyttöä kiertäviä kaistaleita ohuiksi. Kooltaan laite on 218 x 127 x 8,7 millimetrin kokoinen ja painoa Predatorilla on 350 grammaa.

acer-predator-8-004-03062016

Kaiuttimien osalta Acer hehkuttaa Predator 8:aa äänekkäimmäksi pelitaulutietokoneeksi. Väite pitänee paikkansa, sillä kaiuttimista irtoaa tarvittaessa mukavasti ääntä, mutta äänenlaadussa ei ole havaittavissa merkittävää eroa kilpailijoiden kaiuttimiin nähden. Kaiuttimien ääni ”kääntyy” laitetta käännettäessä, joten äänet kuuluvat oikeilta puolilta riippumatta taulutietokoneen asennosta. Erityishuomiona voidaan mainita myös se, että landscape-asennossa myös äänenvoimakkuuspainikkeiden toiminnot kääntyvät päinvastoin (mikä on sinänsä loogista, mutta tuntuu oudolta, kun muut valmistajat eivät näin toimi). Acerin tuotesivun lupaama virtuaalinen Surround-ääni kuulostaa markkinointitekstissä hienommalta kuin mitä todellisuudessa on kuultavissa, joskin pieni ero normaaliin taulutietokonekokemukseen on havaittavissa.

Predator 8:n käsituntumaa voi kuvailla helpoiten sanalla muovinen, ja hieman laitetta taivuttelemalla selviääkin, että taulutietokone ei ole kilpailijoiden tasolla järeydessä. Predator 8 antaa helposti periksi taivuteltaessa ja testikappaleen tapauksessa näytön oikeasta laidasta painelemalla saadaan aikaseksi selvä naksahteleva ääni. Pidempiaikaisessa käytössä Quadio-kaiuttimien ulkonevat osat tuntuvat ikävältä kämmeniä vasten, mutta toisaalta Predator 8:aa voisi kuvailla helposti kourassa pysyväksi; lipsuiluja ei testijaksolla ilmennyt.

Suorituskyvyn kohdalla Acer on päätynyt Intelin 1,6 GHz:n kellotaajudella toimivaan neliytimiseen Atom x7-Z8700 -järjestelmäpiiriin, jonka seurana on kaksi gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa Suomessa myytävässä variantissa on 32 gigatavua ja tallennustilaa voidaan laajentaa microSD-kortilla 128 gigatavuun asti.

IPS LCD -tekniikkaan pohjautuva näyttö käyttää resoluutionaan 1920 x 1200:aa ja sen kehutaan tarjoavan NTSC-väriavaruuden toiston sataprosenttisesti. Lisäksi Precision Plus -toiminnon ansiosta näytön kerrotaan olevan normaalia tarkempi kosketusten suhteen. Käytännön tasolla näyttö on katselukulmiltaan hyvää tasoa, väritoistoltaan eloisaa (säädettävissä erilaiseksi erinäisin esiasetuksin ja myös tarkemmin manuaalisesti) ja kirkkautta löytyy tarvittaessa reippaasti. Bluelight Shield -toiminnon valitsemalla käyttäjä voi suodattaa sinistä valoa esimerkiksi iOS-käyttöjärjestelmän Night Shift -toiminnon kaltaisesti.

acer-predator-8-003-03062016

Takapuolella aggressiivinen muotoilu- ja värikieli jatkuu Predator-logon sekä hieman koholla olevan viiden megapikselin takakameran (ilman salamaa) ympärillä. Otteen parantamiseksi tummemman harmaat kaistaleet on valmistettu kumimaisesta materiaalista.

Taulutietokoneen sisältä löytyviin värinämoottoreihin saa ensimmäisen kosketuksen heti käynnistettäessä laitetta, sillä Predator-logon ilmestyessä ruudulle laite antaa esimakua värinästä. Ominaisuus on pelatessa tasoa ”ihan hauska” ja tuo vahvasti mieleen konsolipelaamisen tärinöineen.

acer-predator-8-005-03062016

Predator 8:n vasemmalle kyljelle on sijoitettu microSD-korttipaikka, joka tukee kortteja 128 gigatavuun asti. Erillistä luukkua ei ole, vaan kortti liu’utetaan suoraan paikoilleen.

acer-predator-8-006-03062016

Oikean kyljen painikkeet ovat ulkonäöltään melko mitäänsanomattomat, mutta painallustuntuma on miellyttävän selkeä ja napsahtava.

acer-predator-8-007-03062016

Yläpäätyyn on sijoitettu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja microUSB 2.0 -liitin. Alapääty on vapaa liitännöistä.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkaus
  2. Ulkonäkö ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä & Suorituskyky- ja akkukestomittaukset
  5. Yhteenveto