Uusimmat

Venäläiset tuovat markkinoillensa vaihtoehdon Google Play -kaupalle – avataan voitonpäivänä

01.04.2022 08:03 Muropaketin toimitus

Venäjää kohtaan asetetut pakotteet ulottuvat myös Googlen Play-kauppaan saakka. Tämän vuoksi kehittäjät eivät voi saada Play-sovelluksen kautta palkkioita.

Venäläiset teknologiakehittäjät ovat nyt luomassa vaihtoehtoa Google Play -kaupalle. Näin venäläiset sovelluskehittäjät voivat jälleen saada palkkioita pakotteista huolimatta.

Play-kaupan vaihtoehdon kerrotaan olevan nimeltään NashStore (MeidänKauppa). Se on yhteensopiva Venäjän Mir-korttimaksujärjestelmän kanssa, joten venäläiset sovelluskehittäjät voivat vastaanottaa maksuja.

– Valitettavasti venäläiset eivät voi enää normaalisti käyttää Google Playta sovellusten ostamiseen, ja kehittäjät ovat menettäneet tulonlähteensä. Tästä syystä olemme luoneet venäläisen sovelluskaupan, NashStoren, Digital Platforms -organisaation edustaja Vladimir Zykov kertoi.

Uusi sovelluskauppa aiotaan avata Venäjän voitonpäivänä 9. toukokuuta, jolloin Ukrainaan hyökännyt valtio juhlii toisen maailmansodan voittoa. Aiemmin venäläinen teknologiajätti Yandex on tarjonnut Yandex Storea vaihtoehtoisena Android-kauppana.

Kiinalainen Huawei teki samanlaisen peliliikkeen App Gallery -sovelluksellaan, kun siltä evättiin pääsy Google Play -kauppaan Yhdysvaltojen vuonna 2019 asettamien pakotteiden vuoksi.

LUE MYÖS: Kremlissä erikoisia suunnitelmia – Venäjä harkitsee ohjelmistopiratismin laillistamista – Muropaketti.com