Uusimmat

Video kokoaa Googlen uudet laitejulkistukset yhteen – ChromeOS-tabletti, älykaiutin ja päivitetty Chromecast

11.10.2018 14:19 Muropaketin toimitus

Google julkisti pari päivää sitten järjestetyssä Made by Google -tapahtumassa odotettujen Pixel 3 -älypuhelimien lisäksi Pixel Slate -tabletin, Google Home Hub -älykaiuittimen ja päivitetyn Chromecastin.

Aiemmin uutisoimme, kuinka Google julkisti Made by Google -tapahtumassa uudet Pixel 3 ja Pixel 3 XL -älypuhelimet. Niiden lisäksi julkistustilaisuudessa nähtiin kuitenkin joukko muitakin tuoteuutuuksia.

Pixel Slate on Googlen ChromeOS:llä toimiva tabletin ja kannettavan tietokoneen hybridi. Microsoftin Surface-tietokoneita muistuttavaan Pixel Slateen voi halutessaan yhdistää näppäimistön ja sen kosketusnäyttöä voi ohjata kynällä. Tarjolla on eri suoritinvaihtoehtoja Intelin Celeroneista aina Core i7:ään saakka. Pixel Slatejen hinnat vaihtelevat 599 dollarista eli 519 eurosta aina 1599 dollariin eli 1385 euroon saakka, mutta ainakaan toistaiseksi Googlen uutuuskonetta ei nähdä Suomessa.

Google Home Hub yhdistää Google Assistantia hyödyntävään älykaiuttimeen seitsemäntuumaisen kosketusnäytön. Näyttöä voi käyttää esimerkiksi YouTube-videoiden tai kuvien katseluun, Google Maps -karttojen selaamiseen tai kalenterimerkintöjen lukemiseen. Älykaiuttimen hinta on 149 dollaria eli 130 euroa, mutta myöskään sitä ei nähdä Suomessa.

Sen sijaan ainoana Googlen uutuuslaitteista Suomeen saapuu päivitetty Chromecast, joka tukee sekä 2,4 gigahertsin että 5 gigahertsin Wi-Fi-yhteyksiä ja Bluetoothia. Laite tarjoaa nopeampia toistoyhteyksiä, ja kykenee parhaimmillaan Full HD -tarkkuuden kuvaan 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella. Päivitetyn Chromecastin hinta on 39 euroa.