Uusimmat

Windows-puhelin tekee paluun – tällainen on Emperion Nebulus

23.02.2020 14:36 Muropaketin toimitus

Moni uskoi Windows-käyttöjärjestelmiin perustuvan puhelimen olleen jo kuollut ja kuopattu. Yksi yrittäjä on kuitenkin vielä jäljellä – Emperion Nebulus.

Windows-pohjainen puhelin on heräämässä ainakin hetkeksi henkiin, sillä älypuhelinfirma Emperion aikoo tuoda Windows-käyttöjärjestelmän takaisin. Käyttöjärjestelmänä on Microsoft Windows 10, joka toimii ARM-suoritinarkkitehtuurilla varustetussa Nebulus-puhelimessa.

Androidia ei ole täysin unohdettu, sillä laitteen luvataan tukevan sen sovelluksia. Väitetysti ne toimivat ilman emulaattoria tai dual boot -ominaisuutta. Ei vain ole täysin selvää miten. Google Play Store ei kuitenkaan välttämättä toimi puhelimessa.

Emperion on melkoisen tuntematon brittiläinen yritys, joka on perustettu vuonna 2017, ja Nebulus on heidän ensimmäinen puhelimensa. Laite on varustettu 6,19 tuuman -näytöllä, jota yritys kutsuu Cosmos Displayksi. Lisäksi luurissa on kaksi 13 megapikselin Emperion OptiX -kameraa. Järjestelmäpiirinä toimii tiettävästi Snapdragon 845.

Laite vedonnee ainakin Windows-puhelimen faneihin. Mielenkiintoa herättävä seikka on varmasti myös laitteen tuki Android-sovelluksille.

Hämmennystä herättää se, että ARM-pohjaisesti toimiva Windows 10 ei pysty soittamaan puheluita. Ilmeisesti yrityksellä on kuitenkin jonkinlainen ratkaisu tähän. Emperion väittää ainakin työskennelleensä läheisesti Microsoftin kanssa puhelinta kehittäessään.

Laite ei ole halpa, sillä sen ohjehinta tulee olemaan Britanniassa 655 euroa.