Uusimmat

Arvostelu Destruction AllStarsissa parasta on hintalappu – Vain PlayStation 5:lle julkaistu kaahailupeli ei maksa PS Plus -tilaajille mitään

11.02.2021 20:37 Tuukka Hämäläinen

Persoonaton autorymistely Destruction AllStars tulee tuskin maailmaa valloittamaan, vaikka ilmaisena se kerääkin varmasti ensi alkuun hyvin pelaajia.


Julkaisu: 2.2.2021
Studio: Lucid Games
Julkaisija: Sony Interactive Entertainment
Saatavilla: PlayStation 5
Pelaajia: 1 (verkkopelissä 2-16)
Ikäraja: 12
Peliä pelattu: 2 tuntia


PlayStation 5:lle ei ole vielä montaa peliä, joita ei voisi pelata muillakin alustoilla. Siinä mielessä Destruction AllStars on merkittävä tapaus, sillä Sonyn oma julkaisu on ihka aito PS5-yksinoikeuspeli.

Poikkeuksellista on sekin, että peli on ensimmäiset kaksi kuukautta PlayStation Plus -tilaajien ilmaiseksi lunastettavissa. Tämän jälkeen pelistä tulee ilmeisesti maksullinen. Tarjous on sikälikin hyvä, että lähes täysverisenä verkkopelinä Destruction AllStars edellyttää muutenkin PS Plus -tilausta.

Valitettavasti tähän ne huomionarvoiset asiat jäävätkin. Destruction AllStars on nimittäin loputtoman keskinkertainen peli.

Lucid Gamesin peli tarjoilee autokamppailua, jossa tavoitteena on paiskoa vastustajien ajoneuvoja tuhannen päreiksi neljässä eri moodissa, yksin tai joukkueina. Overwatchin (2016) viitoittamalla tiellä pelihahmot ovat räväköitä sankarihahmoja, joilla kullakin on omat erikoiskykynsä.

Destruction AllStarsin perusteet ottaa helposti haltuun ja peli toimiikin oikein kivasti. Ohjaustuntuma on enimmäkseen hallittu, grafiikat skarpit, ja DualSense-ohjaimen liipasinominaisuudet hyvin käytössä. Teknisesti kaikki toimii, jopa matchmaking on yllättävän sujuvaa.

Omaan makuuni tosin boost-kiihdytysten laittaminen oikeaan ohjaussauvaan on hankala valinta, sillä yritän jatkuvasti ohjata kameraa R-sauvasta. Tulin siis usein käyttäneeksi boosteja ihan vain yrittäessäni kääntyä. Valinta tuntui epäintuitiiviselta ja häiritsi pelaamista.

Nuorempaa yleisöä ajatellen on kiva, että peli on ohjeita myöten suomennettu. Muutamat käännökset osaavat tosin myös hämmentää, erityisesti Breaker-erikoiskykyjen käännös ”murskaimiksi”.

Destruction AllStarsin suurin ongelma on se, ettei pelaaminen oikein motivoi.

Kokemuspisteitä kartuttamalla ja haasteita suorittamalla voi avata kosmeettista sisältöä, mutta siinäpä se. Muutama pelimuoto on äkkiä kokeiltu, ja vaikka hetkittäin otteluissa on sopivasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, usein pelitilanne tuntuu hallitsemattomalta sähläämiseltä.

Pelistä puuttuu siis sellainen saavutettava, joka toisi etenemiselle jotain merkitystä ja tavoitteellisuutta. Onttoa vaikutelmaa vahvistaa se, että ”persoonalliset hahmot” ovat jälleen kerran stereotyyppisiä karikatyyrejä, joista ei jää mieleen yhtään mitään.

Mainittakoon myös, että mikromaksuilla lunastettava lisäsisältö on melko tyyristä: yksittäisestä hahmon eleestä voi joutua maksamaan jopa kahdeksan euroa.

Ylipäätään Destruction AllStarsista jää yhdentekevä vaikutelma. Tekniikka toimii, ja nuorempien pelaajien ajanvietteenä se voi viihdyttää useammankin illan, mutta pitkää ikää PS5:n romurallille on vaikea ennustaa.

DESTRUCTION ALLSTARS

”Destruction AllStars menettelee ilmaispelinä, mutta maksulliseksi julkaisuksi se on turhan niukka.”

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat