Uusimmat

Arvostelu: Walking Dead: Our Worldissä zombit ovat vallanneet maailman, jota ei huvita pelastaa

28.07.2018 20:15 Ilari Hauhia

Ärgh huutaa zombi, joka juoksee päin pelaajaa. Ärgh huutaa zombi, jonka rinnassa on 9mm kokoinen luodinreikä. Ärgh huutaa pelaaja, joka turhautuu The Walking Dead: Our Worldin tyhjään pelimaailmaan sekä sen itseään toistavaan kamppailuun.


Julkaisupäivä: julkaistu / Tekijä: Next Games / Julkaisija: Next Games / Saatavilla: Android, iOS / Testattu: Android – Nokia 8 / Pelaajia: 1 / Peliä pelattu arvostelua varten: neljä tuntia


The Walking Dead: Our World on suomalaisen Next Gamesin kehittämä, AMC:n The Walking Dead -sarjaan perustuva AR-mobiilipeli. Ingressin, Pokemon GO:n ja muiden AR-pelien nousun jälkimainingeissa julkaistu zombie-seikkailu toimii tutulla reseptillä: todellisuuden ja pelimaailman välinen ero hämärtyy, kun pelikenttänä toimii reaalimaailman kartta, jossa juoksentelee AR-teknologialla toteutettuja walker-zombeja.

Our Worldissä walkerit ovat vallanneet maapallon The Walking Dead -sarjan tavoin. Pelaajan tehtävänä onkin taistella invaasiota yksi walker-parvi kerrallaan.

Kuten Pokemon GO:ssa, löytyy zombieja sieltä täältä reaalimaailmaa. Kävelemällä lähemmäs walkerit voi haastaa taisteluun, joka on ikävä kyllä melko puuduttavaa toimintaa. Walkereita ammutaan erilaisilla aseilla, kuten aluksi saatavalla pistoolilla, tökkimällä sormella haluttuun kohtaan. Kohti pelaajaa juoksevien ja mönkivien walkereiden heikko kohta löytyy päästä, joten tökkäykset kannattaakin kohdistaa otsan seuduille.

Varsinkin pelin alkupuolella walkereiden teurastaminen tuntuu melkoiselta pakkopullalta. Päiden klikkailu ei ole järin vaikeaa ja taisteluissa ei ole minkäänlaista haastetta. Mikäli walkerit jostain syystä pääsisivätkin niskan päälle ja onnistuisivat päihittämään pelaajan, seuraa siitä vain pieni aikasakko joka täytyy odottaa pois ennen kuin walkerit voi haastaa uudelleen.

Walkerlauman taltuttamisesta palkitaan erilaisilla bonuksilla, kuten pelin sisäisellä valuutalla sekä kokemuspisteillä Näitä voi käyttää esimerkiksi nykyisen aseiden parantamiseen. Välillä pelaaja löytää myös uusia aseita sekä virtuaaliapureita, jotka taistelevat pelaajan rinnalla walkereita vastaan.

Our Worldin suurin ongelma on, että sen pelaaminen yksin on todella tylsää. Lähestulkoon identtisten walkerlaumojen haastaminen uudelleen ja uudelleen ei ole läheskään yhtä koukuttavaa ajanvietettä kuin vaikkapa oman pokemonkokoelman täydentäminen. Myöskään aseiden päivittämisestä tai muusta progressiosta ei löydy juurikaan hupia.

Our World panostaakin enemmän yhdessä pelaamiseen. Pelaajien muodostamat joukkueet voivat muun muassa suorittaa yhteisiä tehtäviä, kuten ”tuhoa 500 walkeria”, joiden suorittamisesta palkitaan hyvillä palkinnoilla. Samalla tehtävät antavat pelaajalle syyn muuttaa pelitaktiikkaa – välillä haasteissa määritellään esimerksi se, millä aseella walkereita vastaan tulee taistella. Parhaimmillaan walkereiden metsästäminen parin kaverin kanssa lämpimässä kesäillassa on oikeasti ihan hauskaa puuhaa.

Ikävä kyllä Our World kärsii monien muiden yhteisöllisten AR-pelien tavoin tyhjästä maailmasta ja pelaajapulasta. Varsinkaan pienemmiltä paikkakunnilta ei löydy välttämättä yhtäkään pelaajaa, jonka kanssa voisi perustaa oman joukkueen. Paras vaihtoehto lieneekin houkutella itselle pelikavereita omasta tuttavapiiristä.

Kokonaisuudessaan Our Worldin kiinnostavuus riippuu siitä, kenen kanssa sitä pelaa. Yksin walkereiden räiskiminen on hyvin itseään toistavaa ja tylsää puuhaa. Toisaalta hyvällä porukalla ryhmätehtävien päihittäminen on ajoittain ihan hauskaa ajanvietettä. Myös pelin AR-grafiikat toimivat ajoittain todella hyvin ja hahmomallit näyttävät hienoilta, vaikkakin niiden aiheuttama vau-efekti hälveneekin melko nopeasti.

Mikäli ilmaispelattavan pelin pariin saa houkuteltua mukaan pari kaveria, on Our World kokeilemisen arvoinen mobiilipeli. Yksinpelaajaa sen sijaan tuskin huvittaa pelastaa maailmaa zombeilta.

The Walking Dead: Our World on ladattavissa Androidille Play Storesta ja iOS:ille App Storesta.

The Walking Dead: Our World

”The Walking Dead: Our World ei ole järin hauskaa yksinpelattavaa, eikä peliseuran löytäminen ole helppoa.”

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat