Uusimmat

Bethesda haastoi Warner Brosin ja Behaviourin oikeuteen – Uusi Westworld-peli on bugejaan myöten suora kopio Fallout Shelteristä

23.06.2018 15:02 Muropaketin toimitus

Bethesda on haastanut Warner Brosin sekä Fallout Shelterin ja Westworld-pelin kehittäneen Behaviourin oikeuteen. Bethesdan mukaan Westworld-peli on bugejaan myöten suora kopio Fallout Shelteristä ja rikkoo siten tekijänoikeuksia.

Bethesda julkaisi Behaviourin kehittämän Fallout Shelter -rakentelupelin PC:lle, konsoleille ja mobiililaitteille jo vuonna 2015. Nyt pelin kehittänyt Behaviour on julkaissut yhdessä Warner Brosin kanssa hyvin paljon Fallout Shelteriä muistuttavan, samannimiseen HBO:n TV-sarjaan perustuvan Westworld-pelin mobiililaitteille, mikä on suututtanut Bethedsan pahanpäiväisesti.

Bethesdan mukaan Westworld-peli muistuttaa maanalaisen rakentelupelimekaniikkansa sekä graafisen tyylinsä puolesta hyvin paljon Fallout Shelteriä, raportoi Polygon. Sen lisäksi Bethesda epäilee, että Behaviour on käyttänyt molempien pelien pohjalla samaa Bethesdan omistamaa koodia, sillä Westworld-pelistä on löytynyt samoja bugeja kuin Fallout Shelterin aiemmista versioista. Bethesdan mukaan kopioimalla koodia Behaviour on pystynyt luomaan Westworld-pelin paljon tavallista nopeammin.

Näistä syistä Bethesda on haastanut sekä Warner Brosin että Behaviourin oikeuteen kauppasalaisuuksien rikkomisesta sekä tekijänoikeus- ja sopimusrikkomuksista. Warner Bros ja Behaviour eivät ole kommentoineet tapahtunutta.