Uusimmat

Bethesda painostaa Sonya sallimaan alustojen yhteispelin: ”Voimme jättää pelin julkaisematta”

13.08.2018 09:40 Muropaketin toimitus

Bethesda Softworksin varapääjohtaja Pete Hines painostaa Sonya sallimaan PlayStation 4:llä pelaamisen muiden alustojen kanssa.

Eri alustojen välinen yhteispeli, eli crossplay, on puhuttanut paljon viime vuosina. Käytännössä ongelmana on aina PlayStation 4, sillä muiden alustojen ja konsoleiden pelatessa yhteen, Sony ei ole vieläkään sallinut samaa pleikkarilla.

Nyt pelijätti Bethesda Softworks on korottanut panoksia crossplay-kädenväännössä. Yhtiön varapääjohtaja Pete Hines on tuoreessa haastattelussa suoraan todennut, että Bethesda voi jättää pelin julkaisematta alustoille, jotka eivät yhteispeliä salli.

Hines puhui haastattelussa erityisesti The Elder Scrolls: Legends -korttipelistä, jonka pitäisi kääntyä syksyllä Xbox Onen ja Nintendo Switchin ohella myös PS4:lle.

”Meillä ei voi olla peliä, joka toimii yhdellä tapaa kaikkialla muualla paitsi yhdessä paikassa”, Hines toteaa Polygonin mukaan.

”Emme voi puhua yhdestä Legendsin versiosta, jossa edistymisesi seuraa mukanasi, ja toisesta versiosta, jossa pysyt oman ekosysteemisi sisällä, eristettynä kaikesta muusta. Se olisi juuri sen vastaista, mistä pelissä on kyse.”

Hines painottaa, että Legendsissä edistyksen pitää olla siirrettävissä alustalta toiselle Bethesda.netin kautta. Jää nähtäväksi toteutuuko tämä lopulta PlayStation 4:n kohdalla, ja kuinka päätös mahdollisesti vaikuttaa muihin peleihin, esimerkiksi Bethesdan tulevaan jättipeliin Fallout 76.