Uusimmat

Doom Eternal ei saa perinteistä deathmatch-moninpeliä – Uusi Battlemode on moninpelin sydän

26.06.2019 15:35 Muropaketin toimitus

Loppuvuodesta ilmestyvä Doom Eternal uudistaa merkittävästi myös pelisarjan moninpeliä. Edellisestä Doomista tuttua deathmatch-moodia ei paketista löydy lainkaan.

Pari viikkoa sitten järjestetyillä E3-messuilla paljastettiin tulevan Doom Eternalin uusi moninpelimuoto Battlemode, jossa yksi pelaaja ohjastaa Doom Slayeria ja loput taistelevat häntä vastaan demoneina. Pelien pääkehittäjä Marty Stratton korostaakin uudessa haastattelussa, että Battlemode on keskeisin osa Eternalin moninpelikokemusta.

”Luvassa ei ole perinteistä moninpeliä”, Stratton kertoo Game Fraggerin mukaan. ”Battlemode on pääasiallinen moninpelimoodimme. Hienointa siinä on, että se on suoraan Doomista: se on juuri sitä taistelua, jota pelaajat rakastavat.”

Edellisessä, vuoden 2016 Doomissa kehittäjät tekivät Strattonin mukaan perinteisemmän ratkaisun moninpelin osalta.

”Siinä ei ollut niitä Doomin osatekijöitä, joista pelaajat kampanjassa pitivät”, Stratton kertoo. ”Se vähän lässähti, joten pistimme kaiken uusiksi ja päätimme kehittää moninpelin studion sisäisesti, ja perustaa sen siihen, mistä Doomissa on kysymys: demonit vastaan Slayer.”

Doom Eternal ilmestyy 22. marraskuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Nintendo Switchille ja Google Stadialle. Alta näet Battlemoden trailerin.