Uusimmat

E3: Alkuperäisen Xboxin pelit halutaan tuoda myös PC:lle

14.06.2017 09:48 Muropaketin toimitus

Microsoftilla Xboxin kehityksestä vastaava Phil Spencer haluaisi tuoda Xbox Onen Game Pass -palvelun sekä alkuperäisen Xboxin pelit myös PC:lle.

Microsoft kertoi aiemmassa E3-lähetyksessään tuovansa alkuperäisen Xboxin pelit myös Xbox Onelle. Ensimmäisenä Xbox-uudelleenjulkaisuna nähdään vuonna 2003 julkaistu lentosotapeli Crimson Skies.

Nyt Xboxin kehityksestä vastaava Phil Spencer on kertonut PC Gamerin haastattelussa, että hän haluaisi tuoda alkuperäisen Xboxin pelit myös PC:lle.

”Haluan, että pelaajat voivat pelata pelejä! Konsoleiden emuloiminen vaatii kuitenkin paljon työtä. Esimerkiksi Xbox 360 käytti PowerPC-suoritinta, jonka emuloiminen x86-ympäristössä on haastavaa”, Spencer selitti, Xbox-pamppu jatkoi kertomalla, että alkuperäisen Xboxin emulointi PC:llä saattaisi kuitenkin olla hieman helpompaa, sillä myös alkuperäinen Xbox käytti x86-arkkitehtuuriin perustuvaa suoritinta.

Haastattelussa Spencer kertoi myös toivovansa, että Xboxilta tuttu Game Pass -palvelu tuotaisiin PC-pelaajien käyttöön.

Game Pass -palvelussa pelaajat voivat hankkia itselleen kuukausittaisen tilauksen, jonka maksettuaan pelaajat voivat pelata kaikkia palvelusta löytyviä pelejä. Tällä hetkellä Xbox Onen Game Pass -valikoimista löytyvät muun muassa Halo 5: Guardians sekä BioShock: Infinite. Game Pass ei kuitenkaan ole saatavilla PC-pelaajille, sillä vielä tässä vaiheessa Microsoftin PC-pelien katalogi ei ole tarpeeksi suuri Game Passin tapaista palvelua ajatellen.