Uusimmat

Ensituntumat: Hellboylle kumartava West of Dead on niin lupaava peli, että sen beta-testin lyhyys harmittaa ihan tosissaan

07.04.2020 09:03 Tuukka Hämäläinen

Roguelike-tyylinen toimintapeli West of Dead on jo beta-vaiheessa vakuuttavaa jälkeä, vaikka pelin parissa saakin kulumaan vain puolisen tuntia. Ron Pearlmanin tähdittämä länkkäripeli voi olla yksi pelivuoden yllättäjistä.

Mitä saadaan, kun yhdistetään villin lännen maailma, kuolemanjälkeinen kiirastuli ja Hellboy-sarjakuvien visuaalinen tyyli? – Vastaus on West of Dead.

Upstream Arcade -studio ja julkaisija Raw Fury tarjoilevat nimittäin juuri tällaista yhdistelmää toimintapelissä, joka on parhaillaan avoimessa beta-kokeilussa PC:llä ja Xbox Onella. Tässä pelissä ei ruutia säästellä, ja tunnelmakin on niin tiivis, että sitä voisi leikata veitsellä.

Lähtökohta on varsin yksinkertainen: nimetön pyssysankari herää kuolemanjälkeisessä kapakassa, jonka ovien takaa avautuvat sokkeloiset luolastot täynnä vihollisia. Uusi kuolema palauttaa kuitenkin aina alkuun, ja vain rautaa ja syntejä keräämällä voi sankari palauttaa taitonsa ja muistonsa.

Päällisin puolin West of Dead on tyypillinen roguelike-peli, jossa hyödynnetään proseduraalisesti generoituja pelikenttiä. Mukaan on yhdistetty twin stick -räiskintää, jossa voi myös piiloutua suojien taakse. Vaikka rakennuspalikat ovat muista peleistä tuttuja, erottuu West of Dead edukseen visuaalisella tyylillä, musiikilla ja sulavalla toiminnalla.

Alta näet yhden kentän verran pelikuvaa beta-testistä.

 

Hellboy-piirtäjä Mike Mignolan vaikutteet ovat nähtävissä kaikkialla, ja samoilta lähteiltä kehittäjät ovat varmaan keksineet pestata myös Ron Pearlmanin murisemaan epäkuolleen päähenkilön repliikkejä. Sanomattakin on selvää, että jos Mignolan ja Pearlmanin nimet herättävät kiinnostuksen, kannattaa West of Deadille antaa mahdollisuus.

Beta-testi on valitettavasti erittäin rajattu, ja sen aikana pääsee pelaamaan lyhyen intro-osuuden lisäksi vain kaksi pelikenttää. Näistä ensimmäinen on maanalainen luolasto ja toinen taas tuiskuinen lumimaisema. Kahden kentän perusteella näyttäisi siltä, että West of Dead tarjoaa enemmän vaihtelua kentissä ja vihollisissa kuin monet muut vastaavat rogueliket. Myös aseita on kokeilussa muutama erilainen, ja tulevista lisäkyvyistä pääsee näkemään pienen vilauksen.

Beta-testin ensikosketus peliin on siis ikävän rajattu, mutta sitäkin nälkäisemmäksi se jättää lopullista peliä odotellessa. West of Dead ei ole mikään AAA-julkaisu, mutta se on terävää indiekärkeä, joka erottuu edukseen omassa genressään. Jään mielenkiinnolla odottamaan, lunastaako lopullinen peli beta-kokeilun asettamat lupaukset.

West of Deadin avoin beta-testi jatkuu Xbox Onella ja Steamissa maanantaihin 13. huhtikuuta asti. Lopullinen peli ilmestyy näiden alustojen ohella myös Playstation 4:lle, Nintendo Switchillen ja Macille.

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat