Uusimmat

Ensituntumat: Watch Dogs Legionissa voit värvätä hakkeriksi kenen tahansa kadunkulkijan – ja homma tuntuu toimivan hyvin

29.08.2019 09:00 Ilari Hauhia

Watch Dogs Legions on koko pelisarjan kunnianhimoisimmita peli. Määrättyjen päähenkilöiden sijaan DedSec-hakkeriyhteisöön voi värvätä kenet tahansa ja pelaaja voi halutessaan ohjata mitä tahansa pelimaailmasta löytyvää henkilöä. Pääsimme Gamescom 2019 -messuilla testaamaan Watch Dogs Legionia noin tunnin verran ja näkemään miten hurjalta kuulostava ominaisuus toimii käytännössä.

Avoimen maailman hakkerointia tarjonneiden kahden ensimmäisen Watch Dogsin tarinat pyörivät Aiden Piercen ja Marcus Hollowayn ympärillä. Kolmannessa osassa, Watch Dogs Legionissa, ei kuitenkaan ole enää yksittäistä päähenkilöä. Kaikki cutskenet ja dialogi muuttuu sen mukaan, ketä hakkerijärjestö DedSecin jäsentä pelaaja ohjaa sillä hetkellä. Kyseessä voi siis olla pukuun pukeutunut bisnesmies tai vaikka eläkeläismummo. Yhteensä Watch Dogs Legionissa on viisi tarinallista jatkumoa ja 60 päätarinaan liittyvää tehtävää. Lisäksi mukana tulee olemaan moninpeli.

Watch Dogs sijoittuu tulevaisuuden Brexitin jälkeiseen teknodystopiseen Lontooseen, jossa tavalliset kansalaiset ovat käytännössä menettäneet yksityisyytensä massavalvonnan myötä. Yksityinen turvallisuusyhtiö Albion on ottanut tukevan jalansijan kaupungissa ja aiemmista Watch Dogseista tuttu hämäräperäinen teknologiayritys Blume näyttää vetelevän edelleen langoista takaa-alalta.

Kaupungin taivaalla lentelee aseistettuja valtontadroneja jotka pitävät kaikkia asukkeja silmällä. Kaduilla partioivat kovaotteiset Albionin joukot ja siellä täällä on turvatarkastuksia.

Epäinhimillistä valvontaa vastustava DedSec pyrkii laajentamaan rivejään taistelussa Albionia ja Blumea vastaan. Pelaaja voi skannata kenet tahansa vastaan kävelevistä kadunkulkijoista ja lisätä tämän potentiaalisena ehdokkaana omaan kontaktiluetteloonsa. Tällöin selviää, kuinka myönteisesti tai kielteisesti vastaantulija suhtautuu DedSeciin. Tähän vaikuttaa ihmisten aiemmat kokemukset Albionista ja DedSecistä.

Ihmisten suhtautumista DedSeciin voi parantaa tekemällä näille palveluksia. Gamescom-demossa pelaajan täytyi pyyhkiä pikkurikollisen rikosrekisteri tunkeutumalla poliisilaitokselle ja hakkeroitumalla poliisien serverille. Palveluksen jälkeen DedSecin kannalta hyödyllisiä kykyjä omanneen pikkurikollisen pystyi rekryämään DedSeciin ja pelaaja pystyi vaihtamaan hänet pelihahmokseen.

Rekryämisen yhteydessä uudelle pelihahmolle tulee valita hahmoluokka. Enforcer-luokka keskittyy fyysiseen kamppailuun ja räiskintään, kun taas inflitratorit ovat hyviä hiippailemaan ja voivat esimerkiksi muuttua hetkellisesti näkymättömiksi. Hackereilla on apunaan pieni hämähäkkiä muistuttava robotti joka voi esimerkiksi tunkeutua rakennuksiin pelaajan puolesta. Lisäksi hakkerit voivat kaapata käyttöönsä esimerkiksi Albionin lentäviä droneja.

Watch Dogs Legionia voikin pelata aiempia osia väkivallattomammalla tavalla. Ubisoftin mukaan mukana on entistä laajempi valikoima etälamauttimien kaltaisia työvälineitä. DedSecin jäsenten kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen. Viholliset ampuvat kovilla ja mikäli hahmon päästää kuolemaan, kuolee se lopullisesti, eikä hahmo ole enää lainkaan pelaajan käytettävissä.

Kokonaisuudessaan ensikosketus Watch Dogs Legioniin jätti pelistä positiivisen vaikutelman. Hurjalta kuulostava lupaus siitä, että pelissä voi pelata kenellä tahansa näyttää toimivan todella. Tulevaisuuden dystopinen Lontoo vaikutti kiehtovalta pelimaailmalta ja tosielämän Lontoon pohjalta mallinnetusta ympäristöstä löytyi useita tuttuja maamerkkejä. Watch Dogs Legion vaikutti lupaavalta myös graafisesti.

Ubisoftilla on kuitenkin vielä hyvin aikaa hioa pelikokemusta nykyistäkin korkeammalle tasolle. Watch Dogs Legion ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle maaliskuun kuudentena päivänä vuonna 2020.

 

 

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat