Uusimmat

Entinen ammattilaispelaaja syyttää Ninjas in Pyjamasia maksamattomista palkkioista ja epäreiluista sopimuksista – Jopa tyttöjen kanssa seurusteluun piti saada lupa

25.07.2019 18:10 Muropaketin toimitus

Ninjas in Pyjamasia vuodesta 2013 vuoteen 2015 saakka edustaneen Robin ”Fifflaren” Johanssonin mukaan esports-organisaatio on jättänyt maksamatta palkintorahoja pelaajille. Myös pelaajien sopimukset ovat olleet epäreiluja.

Pitkässä Richard Lewsin haastattelussa Fifflaren paljasti, että tälle maksettiin vain 35 000 dollaria vaikka NiP menestyi vuonna 2013 erittäin hyvin ja voitti käytännössä jokaisen turnauksen. Pelaajan mukaan suuri osa palkinto- ja sponsorirahoista jäi organisaation taskuun eikä niitä maksettu pelaajille. Pelaajat eivät myöskään saaneet sopia omia suoria sponsorointisopimuksia.

Oudot pelaajasopimukset vaativat muun muassa, että pelaajat eivät saaneet seurustella ilman organisaation lupaa, koska ”tytöt olisivat vieneet pelaajien keskittymistä pois pelaamisesta”.

Fifflarenin mukaan ongelmat NiPin organisaatiossa jatkuvat edelleen. Pelaajan saamien tietojen mukaan organisaatio yrittää savustaa Christopher ”GeT_RiGhT” Alesundia ulos joukkueesta.

Richard ”xizt” Landström ja Adam ”friberg” Friberg ovat osoittaneet tukensa Fifflarenille ja kertoneet, että NiP on todellakin kohdellut pelaajiaan huonosti. NiP on kiistänyt osan väitteistä vastineessaan, mutta Fifflarenin mukaan organisaatio vain esittää viatonta.